Marine Le Pen l-a sfidat pe marele muftiu al Beirutului. Candidata Frontului Naţional a refuzat să poarte văl islamic

Marine Le Pen, candidata extremei drepte la alegerile prezidențiale în Franța, a refuzat marți să poarte vălul islamic la întâlnirea cu marele muftiu al Beirutului în capitala libaneză, relatează France Presse.

21 feb. 2017, 09:46

La sosirea șefei Frontului Național pentru întâlnirea cu Abdellatif Deriane la birourile acestuia din Aicha Bakkar, marți dimineața, i s-a întins un văl.

„Cea mai înaltă autoritate sunnită a lumii nu a avut această exigență, în consecință nici eu nu am vreun motiv să … Dar nu este grav, puteți să-i transmiteți marelui muftiu considerația mea, însă nu voi purta văl”, a spus Le Pen, care a plecat apoi. Ea se referea la vizita sa în mai 2015 în Egipt, unde se întâlnise cu Ahmed al-Tayeb, marele imam al moscheii Al-Azhar din Cairo, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Primul caz în UE: Un tribunal ceh a respins plângerea de discriminare a unei somaleze căreia i s-a interzis să poarte văl la şcoală

„Cererea îi fusese transmisă ieri și ea anunțase că nu îi va da curs. Invitația nu a fost anulată” și Marine Le Pen s-a dus la întâlnire, a precizat o sursă din anturajul președinte FN.

Marine Le Pen se află în vizită de duminică până marți după-amiază în Liban. Ea urmează să se întâlnească cu patriarhul maronit Bechara Rai și apoi să aibă o întrevedere cu Samir Geagea, șeful partidului Forțele libaneze.