Marius Budăi a dezvăluit când va creşte salariul minim în România. Ce sumă va ajunge să câştige cel mai prost plătit angajat

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat sâmbătă că este necesară creşterea salariului minim în contextul socio-economic actual, însă măsura nu poate fi luată anul acesta.

24 sept. 2022, 14:03
Marius Budăi a dezvăluit când va creşte salariul minim în România. Ce sumă va ajunge să câştige cel mai prost plătit angajat

Marius Budăi spune că reprezentanţii mediului de afaceri trebuie să înţeleagă că, oricât de mult i-ar împovăra o decizie de creştere a salariilor, angajaţii trebuie să fie ajutaţi să ducă  viaţă decentă.

„Contextul economic și social, repet, impune acest lucru. Cred că se impune să luăm măsura de majorare a salariului minim. Înțeleg ceea ce spune mediul de afaceri, dar trebuie să înțeleagă și dumnealor că și angajații trebuie să își plătească utilitățile ca și ei, trebuie să își ducă copiii la școală și trebuie să își hrănească copiii”, a spus ministrul Muncii, la Digi24.

Citeşte şi Paul Stănescu: Creșterea pensiilor și a salariului minim sunt obiective comune ale coaliției

„Am pornit din această săptămână în Comisia de Dialog Scial din cadrul Ministerului Muncii primele discuții cu mediul de afaceri și cu angajatorii, cu partenerii partenerii sociali. Sper să avem câteva concluzii, după care să trecem cu discuțiile către Consiliul Național din partid, acolo unde este și domnul prim-ministru, dar și colegii mei, miniștrii, și să avem discuțiile până la capăt, astfel încât să putem lua o decizie care să fie predictibilă de la 1 ianuarie. Repet, nu intervenim din timpul anului, pentru a se putea construi, pentru a se putea construi și bugetele de anul următor și planurile de business pe anul următor„, a mai spus Marius Budăi.

Citeşte şi EXCLUSIV Marius Budăi, anunţ de ultimă oră despre majorarea pensiilor şi a salariului minim pe economie: „Am vorbit cu Marcel Ciolacu şi cu premierul României”

În ceea ce priveşte valoarea creşterii, ministrul a spus: „Propunerea PSD pentru măsurile din această iarnă, pe lângă creșterea pensiilor, este de 3.000 de lei și cu cei 200 de lei scăzuți din taxare, adică sub 2800 taxați și 200, nu. Este clar un impact pozitiv, și asupra angajaților și chiar asupra angajatorilor, pentru că noi, cu toții, și în special angajatorii se plâng de lipsa forței de muncă, nu putem să… nu putem, efectiv nu se poate, nu se poate trăi cu salariu minim în România„.