Marius Budăi, anunț de ultimă oră pentru profesori. ”Salariile cadrelor didactice s-au mărit cu 1.000 de lei”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat joi, în cadrul briefing de presa, ca salariile profesorilor au fost majorate de la 1 iunie cu 1.000 de lei brut.

01 iun. 2023, 13:54
Marius Budăi, anunț de ultimă oră pentru profesori. ”Salariile cadrelor didactice s-au mărit cu 1.000 de lei”

Marius Budăi, anunț de ultimă oră pentru profesori. Ministrul Budăi a transmis la finalul ședinței extraordinare de Guvern în care a fost adoptată OUG care crește salariile profesorilor că au fost majorate și salariile cadrelor didactice auxiliare, precum și ale celor nedidactice.

Citește și Premierul Nicolae Ciucă anunță noua grilă de salarizare din Educație: „Sunt sigur că vom reuși să redăm speranța unui viitor mai bun!”

”Așa cum coaliția a decis, iată că după ce săptămâna trecută, Anexa 8 din Legea salarizării tot la decizia coaliției a fost aprobată în Guvernul României și anume atingerea grilei prevăzute în Legea 153. Astăzi, prin decizia Coaliției s-au aprobat două lucruri majore. S-a luat în calcul cerințele Sindicatelor și s-a mărit pe brut cu 1.000 de lei salariile tuturor celor care sunt cadre didactice și nedidactice cu 400, dar și didactice auxiliare tot cu 1.000 de lei”, a declarat Marius Budăi, după ședința extraordinară de Guvern.

Ministrul Muncii a subliniat că în cursul zilei de joi reprezentanții Guvernului vor continua discuțiile cu Sindicatele din Educație privind noua grilă de salarizare.

”Așa cum s-a decis, și coaliția și domnul prim-ministru, astăzi vom continua discuțiile cu Sindicatele pentru noua grilă de salarizare. Bineînțeles, cu Sindicatele din Educație, în primul rând, apoi cu celelalte sindicate”, a mai spus Marius Budăi.

De asemenea, oficialul a spus că speră ca haosul din educație să fie eradicat odată cu această majorare salarială și că toți copii se vor întoarec la școală.

”Sper că astăzi, simbolic de 1 iunie, să încheiem această perioadă prin care am trecut în ultimul timp, copii să se întoarcă la școală, iar părinții să fie liniștiți”, a precizat ministrul.

Totodată, în cadrul aceleiași conferințe de presă Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a anunțat că negocierile dintre reprezentanții Executivului și sindicaliștii din Educație s-au încheiat.

În urma adoptării acestei ordonanțe, peste 300.000 de angajați din Educație vor beneficia de aceste majorări salariale de 1.000 și respectiv 400 de lei brut.

„Întregul personal din Educație – aprox. 330.000 de oameni, care au zilnic grijă de copiii noștri vor beneficia de o nouă grilă de salarizare, vor fi primii beneficiari ai noii grile de salarizare. Este garanția încrederii că vorbim despre un proces ireversibil, care va fi consolidat (…) Apreciem că este momentul să recunoaștem că azi România nu-și mai poate permite să țină dascălii și elevii departe de școală. Sunt momente foarte importante pentru elevii de clasa a 8-a, cei care termină liceul și trebuie să dea examenul de BAC”, a declara premierul.

„Sunt sigur că vom reuși să redăm speranța unui viitor mai bun pentru copiii noștri, pentru că atât noi, cât și ei, își doresc să reușească în viață, să-și descopere menirea (…)”, a mai punctat Ciucă.

OUG-ul privind acordarea celor 1.000 de lei brut a fost semnată azi de către Ciucă.

Citește și Negocieri eșuate în Educație. Continuă greva în România. BAC-ul 2023, în mare pericol: „Guvernul ne-a spus că nu se poate mai mult” (VIDEO)