Marius Budăi, anunț de ultimă oră privind salariile și pensiile românilor: ”Trebuie să ajungem la echitate socială”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit vineri seară despre ce se întâmplă cu salariile și pensiile românilor, după minivacanța de 1 mai.

28 apr. 2023, 23:04
Marius Budăi, anunț de ultimă oră privind salariile și pensiile românilor: ”Trebuie să ajungem la echitate socială”
Marius Budăi, anunț de ultimă oră privind salariile și pensiile românilor

Marius Budăi, anunț de ultimă oră privind salariile și pensiile românilor. Marius Budăi îi liniștește pe români și spune că salariile nu vor fi înghețate de la 1 mai.

Citește și Impozit suplimentar de 16% pentru salariile mari, din 15 mai. Guvernul pregăteşte OUG de austeritate

Marius Budăi, anunț de ultimă oră privind salariile și pensiile românilor

„Coaliția a decis și este clar că nu ne întoarcem la perioada când s-a dovedit că a fost o greșeală să tai din veniturile populației.

Trebuie să continuăm măsurile echilibrate între măsurile sociale și economice, asta este calea dacă vrem să realizăm lucruri în România”, a declarat Marius Budăi, la Antena 3CNN.

Întrebat dacă vor exista modificări pentru pensiile speciale, ministrul a spus că :”Trebuie să ajungem la echitate socială”.

Recent, Marius Budăi a anunțat că în realizarea unei noi legi a salarizării nu este luată în calcul sub nicio formă o reducere a salariilor bugetarilor.

Oficialul a subliniat în cadrul unei conferințe de presă care a avut la Ploiești că în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) România şi-a asumat ca angajaţii din sistemul public să nu aibă sporuri care să depăşească 20 de procente din salariu.

„Scrie în PNRR că trebuie să venim la o masă de sporuri de 20% pe individ. Vom vedea. Lucrăm la construcţia legii salarizării, dar în niciun caz în sensul tăierii salariilor, sub nicio formă”, a declarat Marius Budăi.

De asemenea, Budăi a transmis că în Coaliția de guvernare nu s-a discutat dacă vor fi tăiate indemnizaţiile celor care sunt angajaţi în sistemul public şi care au venituri mai mari decât cel al preşedintelui ţării.

„Nu am avut această discuţie acum, în coaliţie, đar lucrăm la legea salarizării şi probabil acolo vom discuta pe rearanjarea coeficienţilor. Dacă legea salarizării nu ar fi fost pusă între paranteze şi ar fi ajuns la nivelul maxim din 2022, cu siguranţă şi rezolvarea inechităţilor ar fi avut un impact mai mic, pentru că am fi ştiut ce avem de îmbunătăţit. Din păcate, tot un guvern de dreapta a pus şi legea salarizării între paranteze”, a explicat ministrul Muncii.

Citește și Klaus Iohannis, despre propunerile din coaliție privind supraimpozitarea veniturilor bugetarilor: „Dacă vrem să umblăm la salarii şi impozitare, ok, dar hai să o facem pe tot sistemul”