EXCLUSIV | Ministrul Muncii, despre sprijinul financiar oferit pensionarilor: „Va fi acordat o singură dată în luna ianuarie pentru ceea ce s-a întâmplat cu scumpirile din domeniul energiei”

Ministrul Muncii, Marius Budai, a declarat că pensionarii vor primi în luna ianuarie un sprijin financiar pentru a compensa scumpirile la energie, însă această sumă nu reprezintă o indemnizație.

08 dec. 2021, 20:47
EXCLUSIV | Ministrul Muncii, despre sprijinul financiar oferit pensionarilor: „Va fi acordat o singură dată în luna ianuarie pentru ceea ce s-a întâmplat cu scumpirile din domeniul energiei”

Ministrul Muncii, Marius Budai, a declarat că pensionarii vor primi în luna ianuarie un sprijin financiar pentru a copensa scumpirile din energie, însă această sumă nu reprezintă o indemnizație.

„Nu e nicio indemnizaţie, nici o a 13-a pensie. E gândită ca un scut şi acordată o singură dată în luna ianuarie, exact un sprijin pentru ceea ce s-a întâmplat cu scumpirile din domeniul energiei, mai ales după liberalizare. Acea OUG conţine doar majorarea pensiilor. Aşteptăm discuţia coaliţiei şi cu siguranţă va fi” a declarat Marius Budai, la România TV.

EXCLUSIV Marius Budăi, anunţ important pentru pensionari chiar de Ziua Naţională. Ce se întâmplă cu a 13-a pensie

Marius Budăi a mai precizat că nu a fost prezent la ședința de coaliție și că depinde de membrii coaliției să ajungă la o concluzie comună și să ia o decizie.

Ministrul Muncii a mai vorbit și despre deficitul cu care se confruntă țara noastră și menționat că Guvernul și-a luat la dispoziție 3 luni pentru a rezolva situația.

„Ne luăm la dispoziţie 120 de zile să vedem cum punem împreună procedura de deficit excesiv, condiţionalităţile din PNRR cu stabilirea unui calendar pe cele două legi importante – legea pensiilor şi legea salarizării..

Când vom avea acest calendar, îi vom comunica public. Cu siguranţă că trebuie să continuăm cu majorarea pensiilor.

Acea prevedere cu indexarea cu rata anuală a inflaţiei şi creşterea cu 50%, o creştere reală a salariului mediu brut este prorogată, nu e în vigoare.

Marius Budăi, ministrul Muncii: „Să nu-şi închipuie cineva că majorarea pensiilor îi va îmbogăţi pe români. Este un scut împotriva acestui val de scumpiri”

Am gândit această majorare şi dacă am fi discutat doar de acel articol cu indexarea, majorarea ar fi fost mai mică. Ar fi fost în jur de 5-6%. Am preferat această majorare de 10%.

Ştim că nu este suficientă. Am şi spus că nu îi îmbogăţeşte pe părinţii şi bunicii noştri peste noapte. E ceea ce s-a putut da acum, urmând să stabilim un calendar” a conchis Marius Budai, ministrul Muncii.