Marius Budăi, avizat favorabil pentru Ministerul Muncii: Punctul de pensie va fi majorat la 1.586 lei, alocațiile vor crește la 243 lei

Ministrul desemnat pentru portofoliul Muncii şi Solidarităţi Sociale, Marius Budăi, a vorbit în cadrul audierilor din Parlament despre majorări de pensii, de alocaţii şi de salarii, acordarea de sprijin „celor mai săraci dintre pensionari”.

24 nov. 2021, 17:40
Marius Budăi, avizat favorabil pentru Ministerul Muncii: Punctul de pensie va fi majorat la 1.586 lei, alocațiile vor crește la 243 lei

Marius Budăi, propunerea PSD pentru Ministerul Muncii, a anunţat la audierile în comisiile de specialitate din Parlament că vor fi majorări în sistemul public de pensii, dar că vor creşte şi alocaţiile din 2022.

Marius Budăi a precizat, că potrivit Programului de guvernare, punctul de pensie va fi majorat la 1.586 lei. „Acel 10% pe care îl cunoaștem din comunicarea publică”, a spus Budăi.

Marius Budăi a mai spus și că indemnizația minimă socială ar urma să urce de la 800 lei la 1.000 lei.

De asemenea, Budăi a mai afirmat că alocatiile pentru copiii de până la 2 ani vor crește de la 1 ianuarie la valoarea de 600 lei, iar pentru cei de peste 2 ani la 243 lei.

Citeşte şi: Miniştrii Guvernului Ciucă sunt audiaţi miercuri în comisiile parlamentare de specialitate. Votul va fi dat joi, în plenul reunit al Camerelor – DOCUMENT

Budăi a menţionat şi majorarea salariului minim brut la 2550 lei de la 1 ianuarie 2022. Ministrul a menţionat că a fost agreată cu partenerii sociali crearea unui „instrument de majorare treptată a salariului minim brut, astfel încât să nu creăm dezechilibre în economie”.

Citeşte şi: Florin Roman, ministrul propus al Digitalizării: „Menţinem scutirea de impozit pe zona IT, pentru a menţine oamenii în România. Principala prioritate este cloudul guvernamental de 500 de milioane de euro”

 


loading...
Partenerii noștri