Marius Budăi, despre crearea de noi locuri de muncă: ”Am atras noi fonduri europene pentru subvenționarea angajării tinerilor și a persoanelor peste 45 de ani”

Marius Budăi a anunțat că au fost atase noi fonduri europene pentru subvenționarea angajării tinerilor, dar și a persoanelor peste 45 de ani. Ministrul Muncii susține faptul că crearea de noi locuri de muncă reprezintă o prioritate pentru el și PSD.

12 oct. 2022, 19:56
Marius Budăi, despre crearea de noi locuri de muncă: ”Am atras noi fonduri europene pentru subvenționarea angajării tinerilor și a persoanelor peste 45 de ani”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că au fost atrase noi fonduri europene pentru subvenționarea angajării tinerilor, dar și a persoanelor peste 45 de ani. Acesta a susținut miercuri, că pentru el și partidul social- democrat apărarea locurilor de muncă existente, dar și crearea unora noi, a fost permanent o prioritate.

Citește și Marius Budai, anunţul aşteptat de 5 milioane de pensionari. Se întâmplă de la 1 ianuarie 2023

”Sprijinirea mediului de afaceri pentru a-și apăra locurile de muncă existente, dar și pentru crearea de noi locuri de muncă, a fost permanent o prioritate pentru mine și pentru PSD!

În acest sens, am atras noi fonduri europene pentru subvenționarea angajării tinerilor, dar și a persoanelor peste 45 de ani!

MMSS, prin Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), va implementa, în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023, două noi proiecte: ”PRO NEETs RMPD – Stimularea integrării absolvenților NEETs pe piața muncii” și ” PROACCES 4 – Subvenționarea locurilor de muncă pentru șomeri”, cofinanțate din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman”, a scris Marius Budăi, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Muncii a anunțat că valoarea celor două proiecte este de 57 milioane de euro.

”Banii sunt destinați angajatorilor care încadrează în muncă persoane din aceste categorii de persoane, iar prin aceste proiecte venim atât în sprijinul mediului de afaceri, cât și în cel al șomerilor”, a mai spus Budăi.

Citește și EXCLUSIV Marius Budăi, despre greutăţile întâmpinate la majorarea pensiilor: „Nişte trădători de ţară au condamnat seniorii noştri, prin negocierea PNRR”