Marius Budăi, despre Dan Vîlceanu: Din lac în puţ! Ministrul de Finanţe nu a ştiut cât e inflaţia, acum nu ştie nici cât e salariul minim net

Deputatul PSD Marius Budăi îl critică pe noul ministru de Finanţe Dan Vîlceanu pentru noua gafă a acestuia privind valoarea salariului minim net în România. „Din lac în puţ”, a mai comentat social-democratul.

24 aug. 2021, 13:32
Marius Budăi, despre Dan Vîlceanu: Din lac în puţ! Ministrul de Finanţe nu a ştiut cât e inflaţia, acum nu ştie nici cât e salariul minim net

Dan Vîlceanu nu a ştiut cât este salariul minim pe economie în România. Noul ministru al Finanţelor a oferit un răspuns ezitant după ce a fost întrebat în cadrul unei conferinţe de presă care este valoarea netă a salariului minim pe economie. Răspunsurile lui au fost încă un motiv de atacuri din partea Opoziţiei.

„Din lac în puț!

Nu a știut cât e inflația, nu a știut că a existat creștere economică și fără inflație, acum nu știe nici cât e salariul minim net! Da, este vorba despre noul ministru de Finanțe, Dan Vîlceanu, care tocmai a contrazis ziariștii care îi spuneau că salariul minim net este de 1386 de lei! Precum spuneam, din lac în puț!”, a scris fostul ministrul al Muncii, deputatul PSD Marius Budăi, pe Facebook.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, nemilos cu Klaus Iohannis şi Florin Cîţu. „România nu are oameni de stat care să ia poziție atunci când țara lor este umilită la cel mai înalt nivel”

Noul ministru de Finanţe nu ştie cât este salariul minim din România. Răspunsul oferit jurnaliştilor

Noul ministru de Finanţe nu ştie câte este salariul minim din România. În cadrul unei conferinţe de presă, Dan Vîlceanu a spus că salariul minim net este de aproape 1.600 de lei, iar cel brut ar avea o valoare de 2.380 lei.

Reporter: Aveți idee cât este salariul minim în mână?

Dan Vîlceanu: Este în jur de 1.600… Și ceva.

Reporter: 1.386 de lei.

Dan Vîlceanu: E 2.380 cred… Da, 2.300 salariul minim brut. Nu are cum să fie 1.300.

Citeşte şi: Dan Vîlceanu, ministrul de Finanţe: „Înrolarea în spaţiul privat virtual, obligatorie de la 1 martie 2022”