Marius Budăi, despre negocierile pentru rotativă în timpul grevei din educaţie. Ce spune despre liderii coaliţiei de guvernare

Marius Budăi a declarat că liderii partidelor din coaliţia de guvernare sunt singurii în măsură să spună dacă vor exista negocieri pentru rotativă în timpul grevei din educaţie. Ministrul Muncii a precizat că, din informaţiile de culise pe care le deţine, mai degravă nu vor exista negocieri în această perioadă.

22 mai 2023, 16:39
Marius Budăi, despre negocierile pentru rotativă în timpul grevei din educaţie. Ce spune despre liderii coaliţiei de guvernare

Marius Budăi, despre negocierile pentru rotativă în timpul grevei din educaţie. Ministrul Muncii a fost întrebat dacă vor mai fi negocieri pentru rotativa guvernamentală până când se va rezolva situaţia grevei din educaţie.

„Decizia liderilor coaliţiei a fost una înţeleaptă şi eu o susţin 100%. Din punctul nostru de vedere, pentru noi, în afara oricăror funcţii politice pe care puteam să le negociem zilele trecute şi puteam şi ieri să ne întâlnim să discutăm despre viitoarele funcţii publice, am preferat să ne întâlnim cu sindicatele din Educaţie din respect pentru cei 300.000 de lucrători şi din grijă pentru cei peste trei milioane de copii, pentru că acei copii nevinovaţi nu trebuie să sufere”, a spus Marius Budăi.

Citeşte şi: Marius Budăi, calendarul legii salarizării: „În perioada 15 iulie – 31 august dezbateri cu toate sindicatele, după care depunere în Parlament, la 1 septembrie”

Ministrul Muncii a comentat şi negocierile cu sindicatele: „Suntem în continuare în dialog şi facem apel la dialog, astfel încât ceea ce se poate rezolva acum să se rezolve. Marcel Ciolacu a spus foarte clar şi s-a convenit în coaliţie că tot ce înseamnă educaţie va fi prioritar în următorul program de guvernare al coaliţiei, dar şi prioritar când se întocmeşte legea educaţiei”.

Citeşte şi: Se taie pensiile şi creşte vârsta de pensionare. Anunţ oficial făcut de ministrul Marius Budăi

Întrebat dacă se vor mai purta negocieri pentru rotativa guvernamentală până când se va rezolva situaţia aceasta din educaţie, Marius Budăi a răspuns: ”La întrebarea aceasta liderii sunt în măsură, sunt îndreptăţiţi să răspundă, însă eu pot să spun, din culise, că nu!”.