Marius Budăi (PSD): Guvernul Orban – PNL a fugit de copiii României

Deputatul PSD Marius Budăi a declarat că Guvernul Orban "a fugit de copiii României" şi a afirmat că parlamentarii PNL s-au abţinut de la vot pe OUG 2/2020 care proroga termenul de plată al alocaţiilor dublate pentru copii în anul 2020.

RomaniaTV.net
03 iun. 2020, 12:39
Marius Budăi (PSD): Guvernul Orban – PNL a fugit de copiii României

„Astăzi, în Parlamentul României, Guvernul Orban – PNL a fugit de copiii României, aşa cum a fugit şi ministrul Cîţu de responsabilitatea şi de onoarea de a fi prim ministrul României. Am propus astăzi (miercuri – n.r.) noi, cei de la PSD, pe ordinea de zi a Parlamentului, respingerea OUG 2/2020 care proroga termenul de plată al alocaţiilor dublate pentru copii în anul 2020. Din păcate, colegii de la PNL s-au abţinut, nu au avut nici măcar curaj să voteze împotrivă, să îşi susţină punctul de vedere. Mizăm pe domnul preşedinte Klaus Iohannis să nu atace legea la Curtea Constituţională sau să o proroge sau să nu o trimită în Parlament. Ştim că Guvernul are resurse financiare, deoarece domnul prim ministru dezertor Cîţu ne-a anunţat că există creştere economică şi că în aprilie au avut încasări suplimentare şi tot de la dumnealui ştim că urmează lucruri fantastice, deci nu vom avea probleme cu banii. Nu înţelegem de ce se opun”, a spus miercuri Budăi, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că Guvernul Orban – PNL a transmis copiilor, de ziua lor, „salutări”, iar PSD s-a luptat în Parlament şi le-a dublat alocaţiile, aşa cum trebuia să se întâmple de la 1 ianuarie.

Camera Deputaților a adoptat miercuri, în calitate de for decizional, un proiect de lege de respingere a OUG care prevede amânarea pentru 1 august a dublării alocaţiei de stat pentru copii, în loc de 1 februarie. Au fost 209 de voturi pentru legea de respingere, 3 voturi contra si 6 abtineri.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă viza prorogarea, până la 1 august 2020, a aplicării prevederilor Legii nr.14/2020 privind dublarea alocaţiilor pentru copii.

Majorare ALOCAŢII. Cu cât vor creşte alocaţiile de la 1 august

Reamintim că în luna decembrie a anului trecut, Camera Deputaţilor a votat, în calitate de for decizional, iniţiativa legislativă care prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap. În 14 ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea.

DUBLAREA alocaţiilor. PSD: „Mai puţini bani în buzunarul clientei PNL”

Ulterior, Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a legii care prevede dublarea alocaţiilor de stat pentru copii până la 1 august, odată cu rectificarea bugetară.

Citeşte şi Modificări pentru mamele care primesc indemnizaţie de creştere a copilului în această perioadă

În februarie, Senatul a respins legea privind prorogarea dublării alocaţiilor până la 1 august.