Marius Budăi, veste bună pentru 5 milioane de pensionari. Cum s-au găsit bani de majorarea aşteptată de bunicii noştri din septembrie

Creşterea salariilor a făcut ca bugetul de pensii să crească în prima lună din 2024 cu 25,7%, potrivit fostului ministru al Muncii.

04 mart. 2024, 18:54
Marius Budăi, veste bună pentru 5 milioane de pensionari. Cum s-au găsit bani de majorarea aşteptată de bunicii noştri din septembrie

Marius Budăi spune că majorarea saalriilor ajută pensionarii de fapt. Creşterea retribuţiilor a alimentat în prima lună a acestui an bugetul de pensii cu 25,7% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a declarat, pentru AGERPRES, fostul ministru al Muncii, deputatul Marius Budăi.

Potrivit acestuia, salariul mediu net a făcut un salt impresionant, depăşind 1.000 de euro, cu un avans de 15,5% faţă de anul precedent, în timp ce pensia medie pentru limită de vârstă a trecut de pragul de 500 de euro, ajungând la 2.563 de lei.

„Aceste evoluţii pozitive sunt rodul unei economii în creştere şi al investiţiilor care stimulează piaţa muncii. Proiectul de introducere a salariului minim european în România va contribui şi mai mult la îmbunătăţirea nivelului de trai pentru toţi, inclusiv pentru pensionari”, a afirmat Budăi, care susţine că datele sale se bazează pe execuţia bugetară prezentată de Ministerul Finanţelor Publice.

Marius Budăi, anunţ de ultimă oră pentru români. Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare

Pe de altă parte, fostul ministru al Muncii a precizat că PSD respinge propunerea de a impune CASS pentru pensiile peste 4.000 de lei.

„Unii senatori liberali, cunoscuţi pentru poziţia lor mai puţin favorabilă pensionarilor, au iniţiat acest proiect. Totuşi, PSD se poziţionează ferm împotriva acestei măsuri, pledând pentru protecţia şi respectul cuvenit vârstnicilor noştri”, a subliniat acesta.

Deputatul PSD Marius Budăi a precizat că se bucură că PNL a înţeles, în sfârşit, ce înseamnă social-democraţia, şi în special că a înţeles ce înseamnă grija faţă de părinţi şi bunici.

„Înţeleg, din spaţiul public, că PNL propune majorarea pragului de la care să nu fie impozitate pensiile. Personal, mă bucur foarte mult că PNL a înţeles, în sfârşit, ce înseamnă social-democraţia şi că aderă la principiile social-democrate, care au ca pilon principal grija faţă de om şi în această speţă, grija faţă de părinţii şi bunicii noştri”, a scris Marius Budăi, marţi pe Facebook.„Totuşi, nu pot uita că, atunci când eu propuneam viziunea PSD de majorare a pensiilor, erau colegi din PNL care îmi cereau demisia”, a continuat fostul ministru al Muncii.

Marius Budăi, noi detalii despre recalcularea pensiilor. Explicațiile fostului ministru pentru pensionarii care se tem să nu le scadă veniturile
„Nu pot uita că erau cât pe ce să nu voteze noua Lege a pensiilor pentru că prevedea majorări, sau nu pot uita că au făcut parte şi chiar au avut prim-ministru în guvernul din 2021, când nu au acordat niciun leu majorare la pensii. Mă bucur, totuşi, că au ieşit din logica anului 2010, când vedeau doar tăieri de pensii şi au introdus impozitarea pensiilor!”, a mai spus Budăi.