Salariile profesorilor se majorează. Ministrul Educaţiei a oferit cifrele oficiale din noua lege

Ministrul Educației a precizat că salariul unui profesor debutant ar trebui să fie cât un salariu mediu net pe economie. Luni seara, Cîmpeanu a declarat că va propune inclusiv la nivel de lege ca debutanții să aibă un anumit nivel salarial.

24 mai 2022, 07:21
Salariile profesorilor se majorează. Ministrul Educaţiei a oferit cifrele oficiale din noua lege

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni, 23 mai, că va solicita majorarea prin lege a salariilor profesorilor debutanți.

”Propunerea mea este să avem un debut de salariu mediu pe economie pentru toți profesorii la început de carieră. Să înceapă cu salariul mediu pe economie pentru că, altfel, școala fără profesori nu se poate, iar absolvenții cei mai buni ai universităților nu vor fi atrași spre cariera didactică, dacă vor avea oferte cu salarii duble sau triple. Salarizarea pentru profesori debutanți este total nemotivantă, după care ne plângem că nu avem profesori pregătiți. Voi propune inclusiv la nivel de lege,” a declarat ministrul Educației luni seară, la B1 TV.

Media din gimnaziu nu va mai conta la admiterea în liceu! Decizia pe care ministrul Educației vrea să o ia! Ce plan are Cîmpeanu ca să revoluționeze sistemul de învățământ

Salariile profesorilor debutanți ar urma să crească, astfel, la 3.650 de lei-3.750 de lei. ”Salarizarea profesorilor, sigur, le cerem mai mult profesorilor, dar trebuie să le și oferim, ar trebui să fie în opinia mea – unii spun 25% din salariul maxim din grila bugetară – alții spun salariul mediu net pe economie, sunt pe undeva pe acolo, 3.650 sau 3.750 lei salariul debutantului”, a mai spus Cîmpeanu într-un alt interviu, difuzat sâmbătă la Digi24.

Pensii 2022. Cine sunt românii care vor primi 700 de lei în plus la pensie

La începutul anului, ministrul Educației anunța că salariul minim net în sistem este de 2.597 de lei pe lună, subliniind și atunci că este necesară o majorare.

Miercuri, 25 mai, trei federații reprezentative din Educație au anunțat că vor protesta în fața Guvernului față de neaplicarea Legii Salarizării.