Marius Manole, decizie şocantă: „40 de ore fără mâncare”. Dieta fasting la care recurge cunoscutul actor

După modelul lui Damian Drăghici, care timp de 7 zile nu a mâncat nimic, trâind doar cu apă, Elwira Petre a ținut și ea fasting, însă timp de 3 zile. Acum, Marius Manole recurge la aceeaşi dietă.

22 ian. 2024, 19:17
Marius Manole, decizie şocantă: „40 de ore fără mâncare”. Dieta fasting la care recurge cunoscutul actor

Marius Manole, îndrăgitul actor român, cu o carieră impresionantă în teatru și film, și-a surprins fanii cu decizia pe care a luat-o recent. În vârstă de 45 de ani, protagonistul din serialul „Groapa”, care îi dă viață lui Alică, și-a propus să țină post intermitent.

Marius Manole are o constituție atletică, dar cu toate acestea și-a exprimat dorința de a ține post intemitent (intermittent fasting).
â

Fastingul sau postul intermitent este o dietă care implică alternarea între perioade de alimentație și perioade de post. Kilogramele pe care o persoană le poate pierde cu postul intermitent variază în funcție de factori precum vârsta, greutatea inițială, nivelul de activitate fizică și durata postului.

Cum arată mesele lui Damian Drăghici acum, după ce a ținut post negru cu apă șapte zile: „Mă simt foarte bine. Sistemul digestiv a început să meargă”

„40 de ore de fasting ( fără mâncare). Doar apă, ceai și cafea fără zahăr. Încă sunt bine și energic. Wooooow. Dacă nu leșin diseară la spectacol (că vreau să merg și la sală) poate fac 72 de ore.La mine e pentru prima oară. Voi aveți experiențe în acest sens?”, este mesajul actorului postat pe pagina de socializare, în dreptul unei fotografii.

Postarea actorului a primit sute de like-uri, dar și comentarii de apreciere. Unii au venit cu recomandări:

„Felicitări! Fastingul e sănătos, dar mare grijă la consumul de energie. Mai bine fără sală! Mersul pe jos și 2-3 flotări e ok”; „Niciodată sală după atâtea ore de fasting, mai ales când ești novice în domeniu”; „Cel mai sănătos rămâne, din punctul meu de vedere, postul ortodox. Dacă respectăm cele patru posturi mari ale anului și zilele de post din săptămână, este absolut perfect”; „Felicitari! Nu e greu, e sănătate curată. Nu se recomandă sport în aceste zile. Doar mers lejer, plimbare și miscare ușoară”;

„Bravo! Care e scopul principal pentru fasting la tine?”, a fost curios un admirator.

„Resetare”, a răspuns Marius Manole.

Marius Manole a absolvit Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, secția Actorie, la clasa profesor Emil Coșeriu și Cornelia Gheorghe în 2001.

Între 2002 – 2003, a urmat cursurile Secției de Coregrafie de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București.

Marius Manole a debutat pe scena Teatrului „Maria Filotti” din Brăila, în 2002, cu rolul Paulie în piesa „Drept ca o linie” de Luis Alfaro, în regia lui Radu Apostol. De atunci și până în prezent a jucat în zeci de piese de teatru, dar și în seriale TV. El s-a alăturat distribuției VLAD la finalul sezonului 3. Actorul a interpretat rolul lui Petre Toteanu, un procuror șef foarte abil și bun profesionist, care ajunge să investigheze povestea lui Adrian Anuței.

În serialul „Groapa”, joacă rolul lui Alică, un om amărât care locuiește într-o baracă și este ajutat de familia Vlahu, în special de către Sasha care îi devine prieten.

„Am un rol straniu, uneori foarte ciudat. Am foarte multe haine pe mine şi cum am filmat şi la 40 de grade Celsius credeam că o să mor la un moment dat. Eu joc Alică, un personaj care îmi este foarte drag. Este un băiat cu nişte deficienţe. Nu ştim povestea lui până la capăt, nici eu nu o ştiu… Nu ştiu încă ce se va întâmpla cu el, ci aflu la fiecare episod în parte şi îl joc ca atare. E un personaj foarte frumos şi foarte emoţionant, pentru că acest Alică e un om bătut de soartă, umilit, care nu e iubit şi cred că sunt foarte mulţi oameni care au un Alică în ei. Mă aşteptam la foarte mult hate pentru acest personaj. Am învăţat că nu e problema mea dacă oamenii comentează urât, sunt mulţi oameni nefericiţi şi am învăţat demult să nu mă mai afecteze”, a povestit Marius Manole în emisiunea „Vorbește lumea”.

 

Elwira Petre a ținut fasting timp de 72 de ore

Vedeta susține că această experiență a fost unică pentru ea. Elwira Petre a mărturisit că a doua zi a fost cea mai dificilă, dar a reușit până la urmă să ducă acest fasting până la capăt.

„Vreau să vă povestesc ultima experiență a mea. Am hotărât să țin un fasting de trei zile și am zis să vă povestesc cum a fost, poate pe unii dintre voi vă vor ajuta.

Această experiență este unic, specială, deoarece este o călătorie unică alături de mintea mea, corpul meu. Am mai ținut fasting de 48 de ore, niciodată de 72 de ore și nu știam la ce să mă aștept.

Prima zi era chiar una foarte bună, pentru că sunt obișnuită o dată pe lună, o dată pe săptămână să folosesc fastingul de 24 de ore, în a doua zi au început puțin problemele. Nu îmi era foame, dar mă simțeam obosită, m-am culcam puțin mai devreme, cea de-a treia zi mă așteptam să fie cea mai grea, dar am avut o surpriză.

Fasting-ul „18:6″: argumente pro, contra. Program de alimentație și sfaturi de la experți

De când m-am trezit, corpul meu exploda de energie, ceva ce nu am simțit niciodată. E o experiență tare faină! Aveam atâta energie de îmi venea să sparg toți pereții din casă.

Sincer, mă așteptam să mă simt foarte obosită, să îmi fie foame, dar nu s-a întâmplat asta.

Eu folosesc fastingul pentru regenerare și vindecare. A fost o călătorie extrem de frumoasă cu mintea și corpul meu. O călătorie spirituală.

De multe ori nu am avut încredere că pot să duc asta până la capăt, dar acum sunt foarte fericită că am reușit.”, a povestit Elwira Petre pe rețelele de socializare.