Marius Vizer îl face praf pe Cozmin Guşă: „De-a lungul carierei sale a distrus tot ce a atins! Este laş, este complet amoral, trăiește în minciună!”

Marius Vizer, președintele Federației Internaționale de Judo (FIJ), a lansat un atac devastator la adresa lui Cozmin Guşă, şeful federaţiei române de profil, despre care a spus că "nu este doar groparul judo-ului românesc, a îngropat toate proiectele cu care s-a asociat vreodată, fie că vorbim despre politică sau mass-media".

28 mart. 2024, 19:45
Marius Vizer îl face praf pe Cozmin Guşă: „De-a lungul carierei sale a distrus tot ce a atins! Este laş, este complet amoral, trăiește în minciună!”
Marius Vizer îl face praf pe Cozmin Guşă: "De-a lungul carierei sale a distrus tot ce a atins! Este laş, este complet amoral, trăiește în minciună!"

Marius Vizer îl face praf pe Cozmin Guşă. Președintele Federației Internaționale de Judo a vorbit într-un intreviu acordat celor de la Fanatik despre așteptările pentru Jocurile Olimpice de la Paris și importanța lor în contextul tensionat al zilelor noastre, dar a comentat şi situaţia dezastruoasă din judo-ul românesc, pentru care ăl consideră vinovat pe actualul şef al federaţiei, Cozmin Guşă.

„Este o uriașă dezamăgire că, până la acest moment, judo-ul românesc nu are niciun reprezentant la Paris. Ar fi pentru prima dată în istorie când FRJ nu califică pe nimeni la o Olimpiadă, echivalentul unei premiere rușinoase din toate punctele de vedere. Ar însemna un eșec uriaș, o ratare incredibilă pentru Federația Română de Judo, dar și pentru sportul românesc”, a spus Marius Vizer.

Cel mai influent român din sportul mondial a continuat: „Noi, Federația Internațională de Judo, suntem poate cea mai unită federație din tot ceea ce înseamnă sportul mondial. Nu reprezentăm doar o organizație sportivă, ci formăm o mare familie a judo-ului planetar. Vă mărturisesc cu regret că Federația Română de Judo este singura care a ales să nu facă parte, a ales să stea în afara acestei familii atât de frumoase și atât de unite. FRJ este singurul for național care n-a aderat la valorile judo-ului mondial, iar asta îmi produce o dezamăgire, atât din punct de vedere instituțional, ca președinte al FIJ, dar și din punct de vedere sufletesc, pur și simplu ca român”.

Președintele Federației Internaționale de Judo a lansat un atac devastator la adresa lui Cozmin Guşă, şeful federaţiei române de profil. „De când Cozmin Gușă a ajuns șeful FRJ, rezultatele importante, practic, au dispărut cu desăvârșire. La capitolul susținere financiară, situația este precară, iar imaginea pe plan național și internațional este praf, deoarece este asociată cu imaginea unuia ca Gușă. Când nu ai nicio viziune, nu poți vorbi despre viitor – a dovedit-o prezentul!”.

Citeşte şi: Şoc la FR Judo: campioana olimpică Alina Dumitru şi alte nume importante cer demisia lui Cozmin Guşă. „Amatorism pe bani mulţi”

„Cozmin Gușă a inventat și promovat un conflict fals cu mine, pentru a deturna atenția de la starea deplorabilă în care a adus Federația Română de Judo. Se folosește obsesiv de numele meu pentru a propaga diversiuni și a întreține, repet, un conflict fals. Cu opinteli tot mai patetice, încearcă să deturneze atenția publicului de la lipsa de rezultate, de la lipsa de performanțe devenită de neacceptat, insistând să „fardeze” starea dramatică în care a ajuns judo-ul românesc la nivelul rezultatelor și al percepției din România și nu numai.

Cozmin Gușă a trădat judo-ul, a trădat toate principiile judo-ului! Este un om care însumează toate anti-calitățile pe care nu ar trebui să le aibă un om provenit din judo sau care iubește acest sport.

Judo-ul înseamnă tradiție. Cozmin Gușă nu respectă niciun fel de tradiție! El nu-i respectă nici măcar pe seniorii sportului și nu știe să respecte trecutul acestei discipline extraordinare. Complexitatea judo-ului îl depășește! Marii sportivi au dăruit deja totul judo-ului, pe toate planurile: sportiv, educațional, administrativ, diplomatic, promoțional, emoțional. Ei sunt și rămân comorile sportului nostru. Pentru acest individ, însă, tradițiile nu înseamnă nimic!

Judo-ul înseamnă moralitate. Cozmin Gușă este complet amoral.

Judo-ul înseamnă respect. Cozmin Gușă nu are respect pentru nimeni și pentru nimic! Gușă nu se respectă nici măcar pe el însuși, atunci când minte fără jenă, inventează cu nerușinare lucruri care nu s-au petrecut niciodată!

Judo-ul înseamnă adevăr. Cozmin Gușă trăiește în minciună!

Judo-ul înseamnă curaj. Cozmin Gușă este un laș! Doar un laș își poate ascunde incompetența și neputința în spatele unor diversiuni și neadevăruri continue. Unele de-a dreptul hilare, pe care pur și simplu nu le mai bagă nimeni în seamă.

Deci, Cozmin Gușă însumează toate „calitățile” care l-ar obliga să nu mai continue în fruntea acestui sport. Degeaba se erijează în justițiarul sportului în general… El nu este decât groparul judo-ului românesc!”, a mai spus Cozmin Guşă.

Interviul integral AICI.