Marko: Oamenii ne cer continuarea luptei politice privind drepturile legate de identitatea naţinală

Marko Bela a declarat, duminică seara, după mitingul electoral de la Ernei, că alegătorii cer reprezentanţilor UDMR continuarea luptei politice privind drepturile speciale legate de identitatea naţională, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
25 nov. 2012, 21:53
Marko: Oamenii ne cer continuarea luptei politice privind drepturile legate de identitatea naţinală

”Oamenii bineînţeles că ne cer continuarea luptei politice privind drepturile speciale legate de identitatea naţională, învăţământ în limba maternă, folosirea limbii maghiare, alte drepturi şi, în acelaşi timp, bineînţeles că ne cer o legislaţie prin care să găsim soluţii pentru situaţia socială, pentru situaţia economică precară a ţării şi a tuturor comunităţilor din România”, a afirmat Marko.
Fostul vicepremier a spus că în turneul său electoral a transmis alegătorilor un mesaj de solidaritate pentru ca UDMR să îşi poată asuma în continuare dreptul de reprezentare a comunităţii maghiare în Parlamentul României.

”Am transmis un mesaj de solidaritate privind faptul că în cele două decenii de când, mai mult de două decenii de fapt, de când UDMR participă în viaţa politică din România ne-am dobândit dreptul de a ne spune cuvântul în legătură cu toate deciziile privind societatea din România, în general, şi privind situaţia comunităţii maghiare. Şi în continuare trebuie să ne asumăm acest drept şi nu trebuie să renunţăm la o influenţă consistentă privind viaţa politică din România, Parlamentul, şi dacă condiţiile sunt întrunite, atunci şi în ceea ce priveşte guvernarea ţării”, a susţinut ex-liderul UDMR
Marko a participat, duminică, alături de Laszlo Borbely, candidatul UDMR la Camera Deputaţilor în Colegiul nr. 5 Mureş, la un turneu electoral în localităţile Sângeorgiu de Mureş, Dumbrăvioara şi Ernei.