Marko: Salariile şi pensiile ar putea să fie majorate cu „ceva”, în primăvară

Vicepremierul Marko Bela a declarat, joi, după votul de învestire a Guvernului, că UDMR consideră că sunt şanse ca la primăvară să fie majorate cu "ceva" salariile şi pensiile şi că în cele câteva luni până la alegeri nu trebuie făcută reorganizarea administrativă şi legea sănătăţii.

RomaniaTV.net
09 feb. 2012, 13:58
Marko: Salariile şi pensiile ar putea să fie majorate cu „ceva”, în primăvară

„În acest moment, sunt şanse ca la primăvară să majorăm ceva în cadrul salariilor şi pensiilor, iar acest lucru a fost şi o condiţie a UDMR”, a afirmat Marko Bela după votul de învestire a Cabinetului Ungureanu.

Marko Bela a spus că UDMR ar fi optat, iniţial, pentru alegeri anticipate, dar partenerii de coaliţie nu au fost de acord şi, pentru a merge mai departe, au trebuit să fie stabilite foarte exact condiţiile funcţionării Guvernului.

Întrebat despre faptul că lideri ai PDL, precum Traian Igaş şi Radu Berceanu, au afirmat că majorarea pensiilor şi salariilor este doar un vis, Marko Bela a răspuns: „De ce ar fi un vis?”.

El a adăugat că după tăierea salariilor în 2010 s-a reuşit, ulterior, recuperarea unei părţi tot într-o perioadă grea. „De aceea spun că şi anul acesta putem să recuperăm un procent”, a mai spus Marko Bela.

Liderul UDMR a arătat că în cele 8-9-10 luni până la alegerile parlamentare, nu ar trebui să fie făcute schimbări radicale în anumite domenii, cum ar fi reorganizarea administrativ-teritorială sau legea sănătăţii.