”Marșul Unirii”, organizat de AUR la Alba Iulia: 364 de zile protestăm împotriva corona, Iohannis și altor viruși. Azi e sărbătoare

„Marșul Unirii” a fost organizat miercuri, 1 Decembrie, la Alba Iulia, cu ocazia Zilei Naționale. Tot aici, grupul numit „Diaspora Europeană”, a participat, de asemenea, la marș.

01 dec. 2021, 12:50

”Marșul Unirii”, organizat de AUR la Alba Iulia.  Peste 3000 de români au participat în total la manifestație, potrivit liderului partidului, George Simion. Ziua de 1 Decembrie a început la Alba Iulia cu „Marşul Unirii”, pe traseul Gara Alba Iulia – Esplanada Catedralei Încoronării.

”Marșul Unirii”, organizat de AUR la Alba Iulia: 364 de zile protestăm împotriva corona, Iohannis și altor viruși. Azi e sărbătoare. Anunțul făcut de liderul AUR

Potrivit Alba24, începând cu ora 7:00, românii s-au adunat în zona Gării și au pornit pe un traseu de 6 kilometri pe mai multe străzi din oraș, având ca punct final strada Unirii din Cetatea Alba Carolina.

„Sunt peste 3000 de români din toate colțurile. Au venit toate filialele și împreună cu voi o să dăm start sărbătorii de 1 decembrie. Avem 364 de zile pentru proteste, să protestăm împotriva corona, Iohannis, împotriva altor viruși. Acum e Ziua Națională și e sărbătoare. Nu organizăm proteste, ci adevărate sărbători naționale”, a spus George Simion.

Solicitarea pentru aprobarea evenimentului a fost făcută la Primăria Alba Iulia de deputatul AUR de Alba, Daniel Rusu, însă doar pentru 100 de persoane.

Participanţii la celălalt marş, organizat de AUR, au respectat mai puţin măsurile de protecţie, doar pe alocuri fiind observat câte un participant cu mască. La acest al doilea marş au participat peste 2.000 de oameni veniţi din mai multe judeţe ale ţării, conform Agerpres. A fost prezent şi copreşedintele AUR Claudiu Târziu.

Citește și: Marcel Ciolacu, încrezător în coaliție de 1 Decembrie: „Să lăsăm lucrurile care ne separă și să construim din nou. Avem o oportunitate extraordinară”
 

Manifestanţii au scandat lozinci unioniste, cum ar fi „Basarabia e România”, „Unire” şi „România n-a avut graniţă la Prut”. Participanţii aveau fulare tricolore şi steaguri tricolore. Printre ei s-a remarcat un grup de câteva zeci de persoane venite din Maramureş, îmbrăcate în costume populare tradiţionale zonei, care s-au încins într-un joc specific regiunii.

„Marşul Unirii” este un eveniment care are loc de câţiva ani de Ziua Naţională a României la Alba Iulia, organizatorul fiind în trecut Platforma Unionistă „Acţiunea 2012”.

Citește și: Nicolae Ciucă, mesaj pentru români de 1 Decembrie: „Va rămâne pentru totdeauna drept ziua triumfului idealului național: unitatea”