Marte retrograd în Gemeni, cuadratură cu Neptun în Peşti, cum sunt influenţate zodiile

Marte și-a început călătoria retrogradă prin Gemeni, acest tranzit fiind considerat unul dintre cele mai importante ale întregului an. Marte nu retrogradează des, dar și când o face aduce mari schimbări.

01 nov. 2022, 15:32
Marte retrograd în Gemeni, cuadratură cu Neptun în Peşti, cum sunt influenţate zodiile

Marte retrograd în Gemeni 2022-2023. Marte petrece de obicei 6 săptămâni în fiecare semn zodiacal. Nu și de această dată. Datorită mișcării retrograde, Marte va petrece un timp record de 7 luni în Gemeni.

Horoscop special. Mariana Cojocaru anunţă karma grea pentru sfârşitul de an. Urmează 7 ani de cumpene
Calendar Marte retrograd în Gemeni 2022-2023
Pentru a înțelege retrogradul lui Marte în Gemeni, să aruncăm o privire asupra cronologiei tranzitului. Când Marte merge retrograd, când merge direct, când iese din umbră și ce aspecte are cu alte planete:

• 20 august 2022: Marte a intrat în Gemeni

• 3 septembrie 2022: Marte a intrat în umbră la 8° Gemeni

• 31 octombrie 2022: Marte retrograd la 25° Gemeni

• 19 noiembrie 2022: Marte cuadratură cu Neptun la 22° Pești

• 8 decembrie 2022: Marte în opoziție cu Soarele la 16° Săgetător

• 13 ianuarie 2023: Marte merge direct la 8° Gemeni

• 16 martie 2023: Marte (la 25° Gemeni) iese din umbră

• 25 martie 2023: Marte părăsește Gemeni

Fii atenți la aceste date și notează orice sentimente, gânduri, evenimente sau descoperiri pe care le puteți avea.

Este posibil ca lucrurile să nu aibă sens la început. Dar până în a doua jumătate a ciclului retrograd al lui Marte (8 decembrie) ar trebui să ai o idee destul de bună despre ce este acest tranzit.

Marte retrograd în Gemeni – Vrăjitoare pe mătură?
Pentru a înțelege cum ne va influența Marte retrograd în Gemeni, să recapitulăm rapid ceea ce reprezintă Marte și Gemeni.

Gemeni este al 3-lea semn al zodiacului. Berbecul aprinde scânteia conștiinței, iar Taurul creează solul fertil pentru ca sămânța să crească într-o plantă. În Gemeni, este timpul pentru polenizare – pentru împărtășirea informațiilor de la plantă la plantă. Gemenii nu sunt doar un polenizator, ci și un mesager, iar rolul lor este de a conecta un lucru la altul.

De aceea, Gemenii sunt asociați în primul rând cu mișcarea (Gemenii sunt literalmente „Mutabili”, „Aer”). Fără mișcare, lucrurile devin învechite și în cele din urmă mor. Dacă nu deschizi ferestrele, în casă se simte acel miros învechit. Pentru ca lucrurile să rămână în viață, avem nevoie de Gemeni.

Horoscop noiembrie 2022. Bani, carieră, sănătate, relaţii. Care este cea mai norocoasă zodie a lunii
Marte este sinonim cu „acțiune”. Marte este trenul de viteză. Sau vrăjitoarea pe mătură. Când Marte se retrogradează, luăm acțiuni ca de obicei – ne întoarcem, medităm, revizuim, stabilim strategii. Vedem ce funcționează și ce nu. Marte retrograd are o calitate aproape magică. Ne oferă posibilitatea de a anula ceea ce am făcut, de a ne întoarce în timp și de a schimba lucrurile, acolo unde se poate.

Ne putem schimba cu adevărat realitatea? Există un alt motiv pentru care acest Marte retrograd are o calitate aproape magică? Acest motiv este Neptun.

Marte retrograd în Gemeni, cuadratură cu Neptun în Pești
Marte retrograd în Gemeni este marcat de cuadratura Marte-Neptun. Când Marte își începe retrogradul, face cuadratura cu Neptun… iar efectele se vor simți cel puțin încă câteva săptămâni. Cuvântul cheie pentru orice aspect dur cu Neptun este „confuzie”.

Dacă aspectele blânde ale Neptunului (trigon, sextil) aduc întregitate și semnificație spirituală profundă, atunci când avem aspecte tensionate precum cuadratura, suntem încă motivați să găsim acea integralitate neptuniană, acea stare superioară în care viața are un sens profund.

DAR la început ne vom lupta. Nu știm de unde să începem. Simțim că există prea multe obstacole și ne simțim descurajați.

Marte în cuadratură cu Neptun ne va face în primul rând să ne îndoim de direcția și scopul nostru în viață.
Lucrurile în care credeam, lucruri care ne împlineau, nu vor mai avea sens, nu ne vor mai inspira. S-ar putea să nu mai găsim sens în acțiunile noastre, în activitățile noastre, în viața noastră de zi cu zi.

Când două planete sunt în cuadratură, ele sunt în elemente diferite. Marte în Gemeni este Aer, iar Neptun în Pești este Apă. Când Marte în Gemeni face cuadratură cu Neptun în Pești, Marte va încerca să lupte împotriva apei cu vântul. Un lucru este cert: Marte în cuadratură cu Neptun va face niște valuri.

Oceanul lui Neptun este oceanul inconștientului. Oceanul mișcă lucrurile de jur împrejur, purtând comori și moloz de la un țărm la altul, de la un colț de lume la altul. Când avem un tranzit Neptun, ne predăm și așteptăm „plata karmică”. În plimbările noastre pe țărm, s-ar putea să găsim o scoică frumoasă sau un pește mort încurcat într-o plasă de pescuit.

Marte este planeta liberului arbitru. Când Marte face cuadratură cu Neptun, Marte nu vrea să-l lase în seama Universului. Marte vrea să aibă un cuvânt de spus în acest proces.

Putem continua să facem aceleași lucruri – și să obținem aceleași rezultate – SAU putem face ceva în acest sens.

Dacă suntem cu adevărat sinceri, tot ceea ce se întâmplă în viața noastră este rezultatul acțiunilor noastre anterioare.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.