Marți 13, zi cu ghinion! Iată cum poți să fentezi cele trei ceasuri rele

Românii sunt un popor superstițios, iar majoritatea respectă anumite reguli care au sau nu o anumită explicație logică. Una dintre cele mai mari superstiții pe care românii o au este legată de marți 13, o zi care s-a întipărit în mentalul colectiv ca fiind aducătoare de ghinion.

12 feb. 2024, 17:24
Marți 13, zi cu ghinion! Iată cum poți să fentezi cele trei ceasuri rele

Iată cum poți să fentezi cele trei ceasuri rele. Deși sunt mulți oameni care spun că nu cred în această superstiție, dacă li se întâmplă ceva neplăcut au tendința de a da vina pe „marţi 13”.

Citește și Prognoza meteo 12 februarie – 11 martie. După temperaturile tropicale revin înghețul și ninsorile

Iată cum poți să fentezi cele trei ceasuri rele

Experții în numerologie spun că numărul 13 se regăsește în Tarot și este un număr care reprezintă Moartea XIII.

Această carte nu prevestește moarte sau crimă, ci are o imagine care conține niște elemente destul de sumbre cum ar fi: un schelet călare cu un steag negru călcând peste cadavre.

Cât despre cele trei ceasuri rele, semnificația lor vine din astrologie. Astrologii spun că din punct de vedere astral, ziua de marți este guvernată de trei ore planetare, spre deosebire de restul zilelor care sunt guvernate de două planetare care sunt sub călăuzirea planetelor malefice Marte și Saturn.

Ziua de marți 13, a ajunsă să fie considerată nefastă din mai multe motive.

Primul motiv face trimitere către religie: la Cina cea de Taină, au fost 12 apostoli, Iisus fiind cea de-a 13-a persoană aflată la masă.

Un alt motiv pentru care oamenii se tem de ziua de marţi 13 este faptul că Diavolul apare pentru prima dată în capitolul 13 al Apocalipsei din Biblie. În plus, se crede că Adam ar fi mâncat mărul într-o zi de marți.

În multe ţări, numărul 13 nu este folosit la numerotarea străzilor sau etajelor, fiind înlocuit cu 12 bis.

Totodată, se spune că dacă numele unei persoane este format din 13 litere, acesta are “Norocul Diavolului”. Iar această credinţă are la bază faptul că mulţi criminali în serie celebri au avut nume alcătuite din 13 litere: Jack The Ripper, Charles Manson, Jeffrey Dahmer, Theodore Bundy și Albert de Salvo.

Ca să ţii ghinionul la distanţă în această zi, este recomandat să ţii seama de următoarele lucruri:

– Să nu inviți niciodată 13 oameni la masă sau să nu te așezi niciodată cu 13 oameni la masă;

– Pe marţi 13 nu trebuie să începi să construiești nimic;

– Nu este bine să planifici nimic important într-o zi de marţi 13.

Citește și Etalare zilnică RUNE mistice marți 6 februarie 2024. Mesaje din magia supranaturalului: EHWAZ aduce confuzie și neînțelegeri