Martin Schulz consideră că Trump este un „distrugător al tuturor valorilor occidentale”

Candidatul social-democrat pentru funcția de cancelar federal al Germaniei, Martin Schulz, l-a acuzat marți pe președintele SUA, Donald Trump, că distruge valorile occidentale și subminează cooperarea internațională, relatează Reuters.

RomaniaTV.net
30 mai 2017, 16:14
Martin Schulz consideră că Trump este un „distrugător al tuturor valorilor occidentale”

Trump este ”distrugătorul tuturor valorilor occidentale”, a declarat Schulz, adăugând că președintele SUA subminează cooperarea pașnică a națiunilor bazată pe respectul reciproc și toleranță. 

”Cineva trebuie să stea în calea unui astfel de om cu ideologia sa de reînarmare”, a adăugat Schulz. 

Trump a criticat marți Germania pentru excedentul comercial ridicat pe care această țară îl obține în relația cu Statele Unite, precum și pentru nivelul redus al cheltuielilor ei militare. Reacția liderului de la Casa Albă survine după ce cancelarul Angela Merkel a pus duminică sub semnul îndoielii calitatea SUA de aliat de încredere al Europei. 

”Avem un deficit comercial masiv cu Germania, plus că ei plătesc cu mult mai puțin decât ar trebui pentru NATO și cheltuieli militare. Este foarte rău pentru SUA. Aceasta se va schimba”, a scris președintele american pe Twitter

Relațiile americano-germane s-au tensionat în urma criticilor repetate ale lui Trump privind deficitul comercial al SUA și a amenințărilor sale că va impune taxe considerabile producătorilor germani pentru automobilele vândute pe piața americană, dar fabricate în alte țări.

Președintele american a cerut de asemenea Germaniei să-și majoreze cheltuielile militare și a descris politica ”porților deschise” pentru migranți practicată de Angela Merkel drept o ”greșeală catastrofală”.