Martin Schulz primeşte miercuri titlul de Doctor Honoris Causa al SNSPA

Publicat: Miercuri, 31 Octombrie 2012 11:48 // Actualizat: Miercuri, 31 Octombrie 2012 11:49 // Sursa: RTV.net

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, va primi miercuri titlul de Doctor Honoris Causa din partea Şcolii Naţionale de Ştiinţe Politice şi Administrative. Evenimentul va avea loc la ora 18, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare din Bucureşti.

Titlului onorific va fi acordat de către rectorul SNSPA, Remus Pricopie, în prezenţa preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea şi a foştilor şefi de stat Ion Iliescu şi Emil Constantinescu. La decernarea DHC sunt invitaţi de asemenea, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, foştii miniştri Cristian Adomniţei şi Anton Anton, precum şi alţi reprezentanţi ai mediului academic. 

Martin Schulz s-a născut în 1955, la Hehlrath, în Germania. Şi-a început cariera politică la vârsta de 19 ani odată cu aderarea la Partidul Social Democrat din Germania. La vârsta de 31 de ani a fost cel mai tânăr primar din Renania de Nord - Westphalia, funcţie pe care a ocupat-o timp de 11 ani. Din anul 1994, este deputat în Parlamentul European. Zece ani mai târziu a fost ales lider al celui de-al doilea grup politic ca mărime din Parlamentul European. În calitatea sa de lider al social-democraţilor din Parlamentul European a pledat pentru justiţie socială, crearea de locuri de muncă şi creştere economică, reformarea pieţelor financiare, combaterea schimbărilor climatice, instaurarea egalităţii şi crearea unei Europe mai puternice şi mai democratice. Martin Schulz a fost ales Preşedinte al Parlamentului European la 17 ianuarie 2012, pentru un mandat de doi ani şi jumătate.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7790
RON
27 Jan
noapte -1 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H