Martinovici va fi judecat miercuri de Comisia de Disciplină. Credeţi că ar trebui suspendat?

Miercuri, Comisia de Disciplină a LPF va analiza incidentele de la Petrolul - Steaua, urmând să decidă sancţiunile pentru clubul prahovean şi pentru steliştii Novak Martinovici şi Răzvan Stanca. Dacă în cazul Petrolului este clar că va primi o sancţiune dură pentru vicii de organizare, în jurul lui sârbului Stelei este o adevărată polemică.  Credeţi că ar trebui ca Martinovici să fie suspendat pentru gestul său?

RomaniaTV.net
01 nov. 2011, 14:10
Martinovici va fi judecat miercuri de Comisia de Disciplină. Credeţi că ar trebui suspendat?

Deşi George Galamaz a fost victima de la Ploieşti, sârbul Stelei, Novak Martinovici, a devenit eroul întâmplării, după ce l-a luat efectiv la şuturi pe atacatorul colegului său.

După scena incredibilă de la Ploieşti, când un suporter al Petrolului a intrat nestingherit pe teren şi l-a lovit pe stelistul George Galamaz în figură şi l-a scuipat, singurul care a reacţionat prompt a fost Martinovici, care a primit cartonaşul roşu din partea arbitrului Robert Dumitru, la fel ca portarul Răzvan Stanca, care l-a lovit şi el pe huliganul ploieştean.

O groază de polemici s-au născut după acest incident. Cum a fentat Dragoş Petruţ Enache vigilenţa oamenilor de ordine? De ce au încercat jucătorii Petrolului nu doar să-l apere pe agresor, ci şi să îl acopere, ascunzând obiectul cu care acesta l-a lovit pe Galamaz? Poate cea mai importantă este însă întrebarea: a procedat corect Novak Martinovici sărind în apărarea colegului său cu aceleaşi „arme” folosite de atacator?

Regulamentar, spune preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, arbitrul Robert Dumitru a procedat corect arătându-i cartonaşul roşu atât lui Martinovici, cât şi portarului Răzvan Stanca, după ce aceştia l-au lovit pe huligan. Gestul lor a fost considerat unul nesportiv, iar în eventualitatea în care meciul ar fi continuat, prezenţa lor pe teren ar fi pus paie pe foc.

Numai că majoritatea oamenilor din fotbal, şi nu numai, se aliniază în spatele lui Novak Martinovici, felicitându-l pentru felul în care şi-a apărat colegul în faţa unui individ din cauza căruia chiar şi echipa pe care susţine că o iubeşte va avea cu siguranţă de suferit.

Martinovici a explicat că gestul său, chiar dacă violent, a fost cât de cât controlat, pentru că se gândea că va scăpa de eliminare dacă nu dă prea tare. „Dacă aş fi ştiut că oricum urma să fiu eliminat, l-aş fi lovit mult mai rău. Aş face din nou acelaşi lucru, dacă ar fi cazul„, a spus Martinovici. Declaraţie ce poate fi şocantă. Dar la fel de şocantă este şi paralela făcută de sârb: „Când l-am văzut pe acel suporter, mi-am amintit de tragedia Monicăi Seles, înjunghiată pe terenul de tenis, de asta am reacţionat aşa„, a mărturisit Martinovic.

Neaga: În 2004, suporterul ăla ieşea pe targă, cu toate oasele rupte

În apărarea lui Novak Martinovici sare, printre alţii, şi un fost jucător stelist, Adrian Neaga. „Dacă suporterul ăla intra pe teren prin 2004 sau 2005, când Steaua avea acea echipă frumoasă şi unită, ieşea pe targă, cu toate oasele rupte! Am fi sărit toţi pe el. Jos pălăria pentru Martinovici! Îmi pare rău că nu l-a prins mai bine„, a spus Neaga, la GSP TV.

Fostul stelist spune că nu este normal că Martinovici şi Stanca au luat roşu pentru că şi-au apărat colegul şi îi critică pe cei care au fost lipsiţi de reacţie: „Ceilalţi fotbalişti ai Stelei ori nu au bărbăţie, ori nu le păsa de ce se întâmplă. Ei nu au devenit prieteni, mulţi din echipă nu ştiu ce înseamnă spiritul Stelei”.

Suporterii îl vor căpitan pe Martinovici

Fanii Stelei au avut, marţi, o întâlnire cu jucătorii, antrenorul şi preşedintele Stelei, Helmuth Duckadam, şi au cerut ca Novak Martinovici să fie numit căpitan. Sârbul i-a cucerit pe suporterii stelişti prin dăruirea cu care a jucat de fiecare dată când a fost folosit de antrenorii Stelei, asta în ciuda faptului că niciunul dintre ei nu l-a considerat jucător de bază.

Totuşi, solicitarea fanilor s-a lovit de refuzul oficialilor stelişti, care spun că echipa are deja doi căpitani, pe Alex Bourceanu şi Ciprian Tătăruşanu. „Martinovici e un fotbalist de echipă, are o determinare extraordinară, dar avem căpitan, pe Alex Bourceanu. Apoi vine Tătăruşanu. Martinovici va intra în calcule pentru banderolă atunci când voi considera eu de cuviinţă”, a declarat antrenorul Ilie Stan, la sport.ro.

Comisia de Disciplină analizează cazul miercuri

Cazul lui Novak Martinovici şi al colegului său Răzvan Stanca va fi analizat în şedinţa de miercuri a Comisiei de Disciplină a LPF. Cu toate că arbitrul i-a eliminat pe cei doi respectând litera regulamentului, Comisia de Disciplină ar putea anula sancţiunea din teren, fapt sugerat chiar şi de şeful ligii, Dumitru Dragomir.

„Ce s-a întâmplat la Ploieşti este fără precedent. Se vor lua exact măsurile care se regăsesc în statute şi regulamente. Pe linie sportivă, comisiile jurisdicţionale îşi vor face datoria. Aş spune că în cazul jucătorilor stelişti trebuie respectat regulamentul, care este maleabil cu un jucător care ia apărarea altuia. Regulamentul este foarte explicit în toate cazurile. Eu nu pot influenţa pe nimeni”, a spus Dragomir, la sport.ro.