Mărţişoare cu mănuşi, propunerea lui Vlad Voiculescu, desfiinţată de Sorin Cîmpeanu: „Ministerul Educaţiei nu susţine niciun fel de exagerare”

Sorin Cîmpeanu a declarat că Ministrul Educaţiei, instituţia pe care o conduce, nu a trimis nicio recomandare pentru ca elevii să poarte mănuşi de protecţie atunci când oferă flori sau mărţişoare de 1 martie. Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, a fost cel care a recomandat ca mărţişoarele să fie oferite cu mănuşi.

28 feb. 2021, 22:53
Mărţişoare cu mănuşi, propunerea lui Vlad Voiculescu, desfiinţată de Sorin Cîmpeanu: „Ministerul Educaţiei nu susţine niciun fel de exagerare”

Ministrul Educaţiei a dat explicaţii dacă elevii vor fi nevoiţi să ofere la şcoală mărţişoare cu mănuşi, din cauza contextului pandemic.

„Școlile sunt în subordinea Ministerului Educației. Am îndemnat la maximă prudență și respectarea tuturor regulilor, în așa fel încât acest moment special, a oferi o floare sau un mărțișor, să nu se transforme într-o interacțiune care să faciliteze transmiterea virusului”, a spus Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Cîmpeanu a subliniat că Ministerul Educaţiei nu a transmis „o astfel de recomandare”.

„Despre purtarea mănușilor în timp ce oferi mărțișorul, nu am nicio competență să mă pronunț, pentru că excede competențele Ministerului Educației. Sigur, sunt de natură epidemiologică aceste solicitări, n-am auzit să fie fundamentate, dar dacă cineva le poate fundamenta, așteptăm cu interes. N-am auzit, n-am fost informați, nu am transmis în sistem o astfel de recomandare, cu titlul de obligație sau nu”, a adăugat ministrul Educaţiei.

Citeşte şi: Pot fi oferite mărţişoare de 1 martie la şcoală? Ministrul Educaţiei: „Am îndemnat la maximă prudenţă”

Mărţişoare cu mănuşi, propunerea lui Vlad Voiculescu, desfiinţată de Sorin Cîmpeanu. „Este o exagerare”

„Este o exagerare, iar Ministerul Educaţiei nu susţine niciun fel de exagerare”, a mai spus Sorin Cîmpeanu, conform sursei citate.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, a recomandat ca de 1 martie să fie oferite mărţişoare cu mănuşi de protecţie.

„O să răspund cu un citat din Biblie: toate îmi sunt permise, nu toate îmi sunt de folos”, a spus Voiculescu, după ce a fost întrebat de jurnalişti, în Parlament, despre acest subiect.

„Poate dacă poartă mănuși, cred că pot să facă gestul ăsta. În principiu sfătuiesc pe toată lumea să se vaccineze, să poarte mască, să fie precaută. Sunt cele trei lucruri importante în perioada următoare. Altfel, sunt alegeri pe care le face fiecare, dar cred că anumite riscuri pot fi asumate doar dacă ne luăm măsuri de precauție”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Totodată, dr. Raed Arafat, şeful DSU, a spus că elevii pot duce mărțișoare și flori de 1 martie la școală, dar să respecte distanțarea socială.

Citeşte şi: Raed Arafat, vestitorul primăverii: Elevii pot duce mărțișoare la școală de 1 martie. Și eu le duc colegelor


loading...