Martorul cheie care i-a găzduit pe şefii operaţiunii rupe tăcerea despre dubla crimă din Oneşti. „Au aşteptat un ordin undeva de sus. Domnule chestor-şef, cu tot respectul, cine îşi asumă?”

Un martor-cheie, cel care i-a găzduit pe poliţişti în casa lui, a făcut dezvăluiri cum au acţionat forţele de ordine în cazul dublei din Oneşti. Bărbatul a mărturisit că inclusiv şeful Poliţiei Oneşti a aşteptat un ordin de "undeva de sus să acţioneze, un ordin care nu a venit". De asemenea, cel care a asistat pas cu pas la interenţia autorităţilor o apără pe soţia lui Gheorghe Moroşan despre care spune că şi-a îndemnat bărbatul să-i elibereze pe cei doi oameni pe care i-a sechestrat şi apoi ucis.

04 mart. 2021, 22:28
Martorul cheie care i-a găzduit pe şefii operaţiunii rupe tăcerea despre dubla crimă din Oneşti. „Au aşteptat un ordin undeva de sus. Domnule chestor-şef, cu tot respectul, cine îşi asumă?”

Martorul cheie care i-a găzduit pe şefii operaţiunii din Oneşti a declarat, în direct la România TV, că este vecin cu Gheorghe Moroşan şi locuieşte la etajul doi unui bloc „din faţa locului în care s-a întâmplat incidentul”

„La 11:55 am auzit sirenele, a sosit primul echipaj de Poliţie. La aproximativ un minut, două, după ce a venit un agent de Poliţie cu un jandarm, au mai sosit încă doi jandarmi. Agentul de Poliţie a încercat să lămurească pe agresor să se calmeze, să fie liniştit.

Coordonarea echipelor de poliţişti s-a făcut de la mine din apartament de către şeful Poliţiei Oneşti, de către un ofiţer criminalist care în permanenţă a filmat întreaga acţiune”, a precizat un bărbat din Oneşti, care locuieşte în apropierea blocului în care a fost comisă dubla crimă.

Martorul-cheie a mai menţionat că autorităţile „au aşteptat un ordin de undeva de sus să acţioneze”.

„Şeful Poliţiei Oneşti, împreună cu doi agenţi şi un băiat de la mascaţi, care au fost acolo prezenţi, au aşteptat un ordin de undeva de sus să acţioneze, un ordin care nu a venit. Nu ştiu să vă spun. Adresarea dânsului a fost: domnule chestor-şef, cu tot respectul, cine îşi asumă?

Şi atunci în momentul acela parcă am auzit: Aşteptaţi! Dânsul a aşteptat un ordin. I-a trimis un filmuleţ unui superior”, a precizat bărbatul, la România TV.

Citeşte şi: Soţia criminalului din Oneşti, înspăimântată de atrocităţile bărbatului ei. „E un om impulsiv, îi era frică de el”

În jurul orei 13, la faţa locului a ajuns şi şeful Poliţiei Oneşti „la cinci minute după ce au sosit doi agenţi de poliţie cu un echipaj de jandarmi”.

„A început o negociere cu agresorul. Apoi a venit şeful cel mare. În 10-15 minute au fost prezent aici cu echipaje de Poliţie. În primă fază, şeful Poliţiei din Oneşti a condus operaţiunea de aici. Apoi a văzut că au vizibilitate dintr-un balcon paralel.

Cel de la mascaţi de la Bacău s-a uitat printr-un binoclu foarte performant şi a dat indicaţii echipelor de la sol.

La 12 a fost prezent adjunctul Poliţiei Oneşti, din câte am înţeles. Dânsul a început negocierea. Chiar îl cunoştea şi i-a spus: băi, nea Ghiţă, linişteşte-te!

El cerea în permanenţă să vorbească cu un ministru şi să vină televiziunile. El asta cerea: să vorbească cu un procuror, să i se aducă o hotărâre judecătorească care nu i s-a adus.

De aici se ridică şi foarte multe semne de întrebare. De ce nu a venit hotărârea?”, a afirmat bărbatul despre modul în care a decurs intervenţia autorităţilor în cazul dublei crime din Oneşti.

Martorul a povestit şi despre momentul care a declanşat măcelul. Unul dintre cei doi bărbaţii sechestraţi de Gheorghe Moroşan a încercat să-l dezarmeze pe agresorul care îi ameninţa cu un cuţit.

„Un muncitor în jurul orelor 15 a încercat să-l dezarmeze. El s-a enervat şi atunci a început măcelul.

Martorul cheie care i-a găzduit pe şefii operaţiunii rupe tăcerea despre dubla crimă din Oneşti. „Soţia i-a trimis într-o pungă ceva ţigări. El nu fuma”

Martorul cheie a afirmat că soţia lui Gheorghe Moroşan a încercat să-l convingă pe bărbat să renunţe la gestul său.

„În niciun moment, soţia criminalului nu l-a încurajat să facă un gest necugetat sau să comită aceste acte. De când a început tam tam-ul ăsta, soţia dânsului nu l-a încurajat. I-a spus: Ghiţă, opreşte-te! Dă-le drumul băieţilor că sunt nevinovaţi. Soţia a colaborat cu poliţia. Nu l-a încurajat. I-a trimis într-o pungă ceva ţigări.

Îl cunosc de foarte mult timp. El nu fuma. Ce putea să facă el cu ţigările nu ştiu. Din ce am văzut pe filmări, că am văzut ce filma ofiţerul criminalist, e posibil să le fi luat pentru victime ţigările. Nu ştiu dacă fumau”, a spus bărbatul.

Citeşte şi: Gheorghe Moroşan, criminalul din Oneşti, în stare critică, după ce a fost operat. Autorul dublei crime e păzit în spitalul din Bacău