Mărturia cutremurătoare a unui român care locuia în blocul distrus de incendiu în Valencia. Mama și fiica lui erau în apartament

Cătălin Ștefan este unul dintre românii care locuiau în blocul ars în totalitate în Valencia. Mama și fiica lui erau acasă în momentul izbucnirii incendiului.

26 feb. 2024, 12:00
Mărturia cutremurătoare a unui român care locuia în blocul distrus de incendiu în Valencia. Mama și fiica lui erau în apartament

Cătălin Ștefan, un român care locuia în blocul făcut scrum la Valencia, povestește infernul prin care a trecut. „Suntem cu toții afectați și va dura foarte mult până ne vom reveni”, a mărturisit Cătălin Ștefan, potrivit stiridiaspora.ro. El este soțul administratorei românce a imobilului distrus. Soția lui nu era acasă când a izbucnit incendiul, dar mama sa și fiica minoră se aflau în apartamentul care s-a făcut scrum. Fata tocmai se întorsese de la școală. Din fericire au reușit să iasă la timp și nu au fost rănite.

Citește și: Două românce care locuiau în blocul din Valencia distrus de un incendiu puternic, printre persoanele dispărute

„Suntem foarte foarte afectați”, a explicat acesta publicației Levante-EMV.

Cătălin Ștefan recunoaște că nu mai reușește să doarmă noaptea de griji. „În prima noapte am dormit trei ore, iar vineri am dormit doar patru. Cred că vom petrece multe nopți așa”, spune el.

Citește și: Adriana Banu, administratorul blocului care a ars în Valencia, dă vina pe constructor: „Este un peisaj dezolant. Este greu de digerat”

Își amintește cu lacrimi în ochi cum și-a văzut casa arzând, care a ajuns un simplu „schelet” negru.

„Am văzut flăcările de jos. I-am spus soției și fiicei să rămână înăuntru pentru că am crezut că nu va fi mare lucru, dar, după ce am văzut că focul se extinde atât de repede pe fațadă, le-am spus să fugă imediat”.