Mărturia lui Dumitru, şofer de tir român, blocat de Crăciun în Anglia: „Mi-e dor de soţie şi de fiică, dar astea sunt pericolele jobului”

Mii de șoferi de tir își petrec Crăciunul blocați în Dover, așteptând să facă teste Covid după ce Marea Britanie și Franța au încheiat un acord pentru a permite șoferilor să treacă granița, în ciuda temerilor legate de o nouă variantă de Covid-19.

25 dec. 2020, 10:54
Mărturia lui Dumitru, şofer de tir român, blocat de Crăciun în Anglia: „Mi-e dor de soţie şi de fiică, dar astea sunt pericolele jobului”
Foto: ebihoreanul.ro

Mărturia lui Dumitru Doma, şoferul de tir român care spera să petreacă prima de zi de Crăciun alături de soția sa și fiica lor de 12 ani, în Oradea, dar pandemia a făcut să se afle blocat în Dover în ziua naşterii lui Iisus.

Doma Dumitru, 41 de ani, din Oradea, este blocat în Dover de luni, după ce Franța a închis granița cu Marea Britanie după apariția unei noi tulpini de coronavirus, mult mai contagioasă decât cea anterioară.

Acasă, la Oradea, este așteptat de soția sa, Alina, 40 de ani, și de fiica lor de 12 ani, Daria Maria.

„În mod normal, de Crăciun aș fi fost cu întreaga mea familie, soția, fiica, mama, frații și surorile, nepoatele și nepoții, dar anul acesta îmi voi petrece Crăciunul blocat aici în Anglia”, a spus Dumitru, conform Hotnews.

„Nu este bine, nu este bine deloc, dar acestea sunt pericolele jobului. Nu vreau să dorm aici în camionul meu pentru a patra noapte, dar nu pot face nimic. Mi-e dor de soție și de fiică, am vorbit cu ele la telefon, dar nu este același lucru”, a adăugat el.

Mii de tiruri erau blocate pe Autostrada A20, la intrarea în Dover.

Mărturia şoferilor de tir blocaţi în Anglia

Franța a fost de acord să redeschidă granița din nou marți, dar a insistat ca toți cei care călătoresc prin țară să facă un test care detectează noua tulpină și dă rezultatele în aproximativ 30 de minute.

Un loc de testare a fost amenajat în apropiere de Dover, dar 10.000 de șoferi au parcat ceea ce a creat un blocaj. Serviciul Național de Sănătate a spus că angajați din armată vor fi trimiși pentru a începe testarea, dar procesul este mai lent decât se aștepta.

„Testarea merge foarte lent, credeam că o să fie mai rapid, așa că voi fi în camionul meu în ziua de Crăciun, nu există îndoială”, a spus și Andik Jozsef, 47, din Ungaria.

Mii de șoferi de camioane blocați în portul britanic Dover și-au exprimat furia miercuri în timp ce se luptau să facă testele anti-coronavirus, după ce Franța a fost de acord să ușureze blocada, în ciuda temerilor legate de o nouă variantă de Covid-19.

Noua variantă a coronavirusului detectată în Regatul Unit este mult mai „contagioasă cu 50% până la 74%”, potrivit unui studiu publicat online joi, care este îngrijorat de posibilele consecințe asupra numărului de decese și spitalizări legate de Covid-19 peste Canal.

Citeşte şi: Oana Roman s-a filmat dezbrăcată în cada plină cu spumă: „Fericire, relaxare! Calm. Linişte”