Mărturia unui pacient internat la ATI: Veniţi la spital în prima clipă, nu cum am făcut eu

Judeţul Argeş se află în topul judeţelor cu cele mai multe cazuri noi de coronavirus. Secţia de terapie intensivp a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti a fost mărită pentru a putea face faţă numărului mare de pacienţi. La Terapie Intensivă se elibează locuri doar după decesul pacienţilor.

RomaniaTV.net
22 iul. 2020, 18:21
Mărturia unui pacient internat la ATI: Veniţi la spital în prima clipă, nu cum am făcut eu

Un asistent medical a ajuns să fie internat la ATI, acesta povesteşte cum nu doreşte să ajungă nimeni acolo şi sfătuieşte că persoanele care simt orice simptom să se interneze din prima clipă.

Citeşte şi: Avertisment lansat de un medic din Carei, aflat în prima linie a luptei anti-COVID: „Vom muri pe capete din cauza incoştienţei”

Gigi Dumitru, asistent de 30 în spital, a povestit prin ce a trecut fiind infectat cu coronavirus. Acesta se afla acum în recuperare, iar starea sa este una foarte bună.

„Nu mai puteam să respir și nu mai eram eu puternic. Am venit aici, mi s-au făcut teste. Tomograful a ieșit foarte, foarte negativ, foarte urât. Mi s-a pus plasa și după vreo 3, 4 zile mi-am revenit. Acum sunt în recuperare. Este bine, dar nu suficient încât să fie mutat pe secția de infecțioase, acolo unde sunt cazurile ușoare. Paturile de la terapie intensivă nici nu se eliberează bine că alți pacienți le ocupă” , a povestit asistentul medical.

La ultima raportare au fost anunțate 1.030 de cazuri noi, fiind cel mai negr bilanţ al României de la confirmarea primei persoane, numărul total de persoane diagnostice cu COVID a depăşit 40.000 de cazuri.

SURSĂ: DIGI24.