Mărturie cutremurătoare a tânărului în scaun cu rotile salvat din Colectiv. „M-am târât spre ieşire, dar eram călcat”

Au trecut mai bine de trei luni de la incendiul din Club Colectiv. 63 de oameni au murit din acea seară de 30 octombrie 2015, alte zeci îşi revin acum încet, încet din traumele cu care au rămas. Fizice şi psihice. Mihai Popescu, tânărul în scaun cu rotile salvat de Pavlos din incendiul din Colectiv, a reuşit să treacă cu bine peste această traumă. Medicii i-au spus că este singura victimă care nu are traume psihice după tragedia în care a fost implicat şi din care a reuşit să scape cu viaţă.

RomaniaTV.net
05 feb. 2016, 07:36
Mărturie cutremurătoare a tânărului în scaun cu rotile salvat din Colectiv. „M-am târât spre ieşire, dar eram călcat”

Mihai, adolescentul în scaun cu rotile care a reuşit să fie salvat din Iadul din Colectiv, a fost externat, iar acum se recuperează acasă. Tânărul spune că starea lui este una destul de bună şi că nu prea mai are dureri. Nu îi este greu să vorbească despre felul în care s-a târât spre ieşire şi spune că nu s-a temut niciun moment. Iar psihicul său tare a fost lăudat chiar şi de medici, care i-au spus că este singura victimă care nu a rămas cu traume psihice.

Nu prea simt dureri. Mă mai înţeapă mâinile, uneori, semn că îşi revin nervii. Nu mi-e greu să vorbesc despre seara aceea, despre cum am încercat să mă târăsc spre ieşire în timp ce eram călcat în picioare. Nu mi-a fost frică. Nicio clipă nu am crezut că voi muri. Eram sigur că voi reuşi să scap. La un moment dat, am simţit că sunt ridicat şi scos afară. Prietenii mei Pavlos şi Laur se întorseseră după mine. Practic, ei mi-au salvat viaţa pentru că singur mi-ar fi fost imposibil să scap de acolo. Am ajuns la Spitalul «Grigore Alexandrescu» cu arsuri pe 35% din corp. Eram foarte umflat – mi-a zis mama – şi abia mi se distingeau trăsăturile. În primele 20 de zile de internare îmi făceau anestezie generală când îmi schimbau pansamentele. Acum, după externare, merg la control o dată pe săptămână. Domnul profesor Dan Enescu, managerul Spitalului «Grigore Alexandrescu», mi-a spus că sunt un tip foarte optimist şi singurul pacient fără traume psihice. M-au bucurat vorbele dânsului. Îi datorez enorm şi dânsului, şi întregii echipe de medici, asistente şi infirmiere pentru cum m-au îngrijit„, a declarat Mihai pentru ziarulring.ro.