Mărturie din avionul groazei de la Craiova: Ni s-a spus „Aruncaţi-vă!”

Mihaela Răduţ, pasageră în avionul care a ieşit de pe pistă la Craiova, a mărturisit la România TV prin ce a trecut. Femeia a spus că pasagerii au fost sfătuiţi să se arunce din aeronavă.

RomaniaTV.net
13 feb. 2012, 19:12
Mărturie din avionul groazei de la Craiova: Ni s-a spus „Aruncaţi-vă!”

„Era copilotul român care era jos care spunea «Aruncaţi-vă, aruncaţi-vă» şi nu stiam ce să fac, că el era aşa de slăbuţ…
Eram nevoită, pentru că vedeam în jurul meu oameni bătrâni care se aruncau. Un copil s-a aruncat. Înălţimea era destul de mare, nu era mai mult de 3 metri, dar era destul. Ne-au spus să nu intrăm în panică că sparg uşile de urgenţă şi ieşim. La uşa din faţă un pilot care era strain a rămas până a coborăât ultimul pasager. Am căzut în mijlocul câmpului, în zăpadă. M-am lovit tare la coloană. Frânările au fost accentuate, dar la final s-a lovit de un munte de zapadă şi a început să iasă fum din avion”, a spus Mihaela Răduţ.

Femeia a declarat că reprezentanţii aeroportului nu au chemat salvarea şi ambulanţa de la aeroport nu avea medic. „Cel mai grav afectate am fost eu şi doamnă care era gravidă. La spital nu s-a prezentat nimeni de la companie, de la autorităţile competente. Din moment ce a venit SMURD-ul, lucrurile au decurs cum trebuie”, a mai sus Mihaela Răduţă.

O aeronavă a companiei Carpatair a derapat pe pista aeroportului din Craiova. Potrivit directorului Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru, avionul, cu destinaţia Timişoara, care trebuia să decoleze la ora 10.15, a încercat să plece la ora 11.00, însă nu a reuşit. 50 de pasageri au sărit din avion.