Mărturii emoţionante despre tragedia de la Maternitatea Giuleşti: Îmi apăreau noaptea ochii copiilor

Medicul Dan Enescu, cel care a salvat cinci bebeluşi dintre cei 11 care au fost victimele tragediei de la Maternitatea Giuleşti, a făcut mărturii emoţionante despre tragicul incident şi despre cazurile pe care le-a tratat de-a lungul carierei.

16 iul. 2013, 12:19
Mărturii emoţionante despre tragedia de la Maternitatea Giuleşti: Îmi apăreau noaptea ochii copiilor

Trei ani au trecut de la incendiul devastator din Maternitatea Giuleşti din Capitală, unde şase nou-născuţi au murit arşi de vii. Medicul Dan Enescu îşi aminteşte fiecare clipă de coşmar trăită în acele zile.

„Eram in concediu, iar când mi-au dat telefon că a explodat Maternitatea Giuleşti, am crezut că e o glumă şi am închis telefonul. Cum să explodeze o maternitate? Şi după aceea am înţeles că e adevărat şi am luat primul avion. Era un haos acolo, brăţările cu codurile de bare de la mâinile copiilor se topiseră, nu ştia cine pe cine să plângă, s-au făcut teste ADN ulterior. Iar presiunea cea mai grea a fost cea a presei şi pe bună dreptate, era o curiozitate ultrajusticată, un eveniment mondial. Voi povesti totul într-o carte”, a mărturisit medicul salvator pentru evz.ro.

CITEŞTE ŞI VERDICT în cazul bebeluşilor arşi la Maternitatea Giuleşti. Află SENTINŢA magistraţilor

Profesorul Dan Enescu tratează anual sute de copii arşi şi reuşeşte să salveze o mare parte dintre ei. Totuşi, îngerul salvator al micuţilor arşi în incendul de la Giuleşti mărturiseşte că meseria pe care şi-a ales-o l-a pus la grele încercări.

Sunt momente în care te duci în pat şi îţi închizi ochii şi după ce îţi închizi ochii ce credeţi că apar, ochii celui care te întreabă „Ai făcut oare totul?”. Am avut nopţi întregi când îmi apăreau ochi nevinovaţi şi mă întrebam „Oare am făcut tot?”, a spus medicul de la Spitalul Grigore Alexandrescu.