Mărturii EXCLUSIVE ale gărzii de corp a lui Ceauşescu. Cum plănuia Nicu să preia puterea în România VIDEO

Chiar dacă au trecut peste două decenii de când Nicolae Ceauşescu nu mai este, poveştile despre familia conducătorului comunist nu mai contenesc. Una dintre gărzile de corp personale ale fostului preşedinte comunist face dezvăluiri în premieră despre viaţa membrilor familiei dictatorului.

RomaniaTV.net
11 ian. 2014, 20:08
Mărturii EXCLUSIVE ale gărzii de corp a lui Ceauşescu. Cum plănuia Nicu să preia puterea în România VIDEO

Adjunctul Direcţiei de securitate şi gardă prezidenţială a lui Nicolae Ceauşescu, Colonelul în rezervă Adrian Eugen Cristea, cel care asigura paza familiei Ceaușescu 24 de ore din 24, a făcut dezvăluiri în premieră la România TV despre familia fostului preşedinte comunist. 

Adrian Eugen Cristea a făcut o serie de dezvăluiri despre felul în care fiul cel mic al dictatorului, Nicu Ceauşescu, plănuia să preia puterea. Trimis la Sibiu pentru a se pregăti să devină secretar general al PCR şi, când avea să vină vremea, preşedinte al Republicii Socialiste România, mezinul familiei Ceauşescu a luat contact cu realităţile din viaţa poporului şi a început să creadă tot mai puţin în politica dusă la Bucureşti de Nicolae Ceauşescu, secondat de Elena Ceauşescu.

Colonelul Cristea susține că numirea odraslei prezidenţiale ca prim-secretar la Sibiu, nu s-a dorit a fi un exil, aşa cum se zvonise la un moment dat, ci o treaptă intermediară spre titlul suprem – cel de Secretar General al Partidului. Paradoxal, mezinul familiei Ceauşescu nu credea o iotă în comunismul propovăduit de părintele său. „Nicu era un tip destul de isteț, destul de deștept ca să poată să facă față. Iar în ce privește pregătirea politică, doi bani nu dădea pe ea. Poate vă surprinde… La Sibiu s-au întâmplat alte lucruri cu el. Acolo a trebuit să răspundă direct de niște lucruri. Și el a fost destul de isteț ca să-și dea seama ce trebuie să facă un om pus într-o funcție de conducere într-un anumit teritoriu pentru ca populația să-l accepte (…) În felul acesta el reușea să aibă o piață (la Sibiu, n.r.) mai bine aprovizionată decât în alte județe. Populația circula, era o migrare care se producea peste tot și oamenii știau și veneau să se aprovizioneze la Sibiu”, a mai dezvăluit Cristea.

Culmea este că şi părinţii lui Nicu ştiau ce face el la Sibiu, ştiau că se opusese exporturilor de mărfuri alimentare româneşti, preferând să le păstreze pentru populaţia de acolo. Deşi nu prea le convenea ce face fiul lor cel mic, Nicolae şi Elena nu îi spuneau nimic şi îşi dădeau seama că toate aceste gesturi pe care le făcea îi sporeau prestigiul şi autoritatea.

Noi dezvăluiri despre viaţa amoroasă a „Prinţişorului”

Nicu Ceauşescu avea un renume de Playboy datorită aventurilor sale amoroase. Goana după fuste a lui Nicu nu le era străină nici românilor de rând, deoarece ei reuşeau să afle indirect câte ceva despre toate bârfele care circulau mai ales în Bucureşti.

Colonelul Cristea a făcut noi dezvăluiri despre iubirile lui Nicu Ceauşescu, povesind că acesta a suferit foarte mult după cântăreaţa Jeanina Matei, care plecase din ţară în anii ’80. „A fost o stea a muzicii românești, și pentru că Nicu începuse să țină la ea foarte mult, își pierdea timpul foarte mult. Mașina lui Nicu, prin 1980, era tot timpul oprită la teatrul Tănase de pe Victoriei (…) Ceea ce nu știe Jeanina Matei – și probabil nu i s-a spus – e faptul că a fost ajutată. Mă opresc aici…”, a povestit colonelul Cristea la România TV.

Citeşte şi Statul vinde vilele lui Ceauşescu. CÂT valorează vilele de protocol de pe litoral

În 1985, s-a ținut la Moscova un congres al tineretului la care a participat o delegație de tineri români printre care și interpreţi, iar Nicu Ceaușescu conducea delegaţia. „Acolo a cunoscut-o pe Daniela Vlădescu. (…) O tot plimba ore întregi, în fiecare seară, prin București. Relația a fost întărită și Daniela Vlădescu s-a mutat la Nicu acasă!”, a dezvăluit colonelul lui Ceauşescu începuturile relaţiei între Nicu şi Daniela.

„Vreau să spun că Elena cunoştea toate acestea, dar nu a putut interveni sub nicio formă ca să o scoată (pe Daniela, n.r.) din această casă și din relația cu Nicu. La rândul ei, această femeie, a fost cumpătată , în sensul că nu a profitat de nimic, decât să stea în casă și să mănânce”, a mai spus Cristea.