Mărturii sfâşietoare, făcute de fosta soţie a lui Ion Dichiseanu, la înmormântarea îndrăgitului actor: „Îl voi iubi până închid ochii”

Momente emoţionante la înmormântarea lui Ion Dichiseanu. Simona Florescu, fosta soţie a regretatului actor, şi-a stăpânit cu greu lacrimile şi a vorbit despre ultimele clipe din viaţa marelui artist.

22 mai 2021, 15:41
Mărturii sfâşietoare, făcute de fosta soţie a lui Ion Dichiseanu, la înmormântarea îndrăgitului actor: „Îl voi iubi până închid ochii”

Fosta soţie a lui Ion Dichiseanu a dezvăluit ce i-a spus actorului, înainte ca acesta să treacă în nefiinţă.

„I-am spus că l-am iubit şi că îl voi iubi până închid ochii. Atât! Îmi pare rău că a murit aşa”, a prins, cu ochii înecaţi în lacrimi, Simona Florescu, fosta soţie a lui Ion Dichiseanu.

Alături de ea în acest moment de-o durere copleşitoare a fost şi fiica lui Ion Dichiseanu. Copleşită de durere, Ioana Dichiseanu a mărturisit că a respectat ultima dorinţa a tatălui ei.

„Nu există cuvinte să descrii. El este îmbrăcat în alb. El mergea îmbrăcat în alb. Este culoarea lui preferată, non culoarea lui preferată.

Aş vrea ca tată să rămână în amintirea tututor cel puţin acum cu tot ce lăsat el în urmă din punct de vedere artistic şi el ca om”, a spus Ioana, fiica lui Ion Dichiseanu.

Citeşte şi: Ion Dichiseanu a fost înmormântat la Cimitirul Bellu cu onoruri militare. Regretatul actor, condus pe ultimul drum în aplauze FOTO&VIDEO

Ion Dichiseanu a fost înmormântat sâmbătă, pe Aleea Actorilor din Cimitirul Bellu, cu onoruri militare, prieteni, colegi şi admiratori aducându-i un ultim omagiu. Cortegiul funerar, în drumul spre Cimitirul Bellu, a fost oprit pentru câteva momente la casa actorului din strada Armenească, potrivit Agerpres.

Sicriul marelui actor a fost acoperit cu drapelul tricolor iar pe cruce a fost înfăşurat un fular al echipei Rapid Bucureşti.

Printre zecile de admiratori prezenţi la înmormântarea lui Ion Dichiseanu s-au numărat şi omul de afaceri Viorel Păunescu, Aurel Pădureanu, soţul Corneliei Catanga, sau patronul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali.

Citeşte şi: Gigi Becali a venit să-și ia rămas bun de la Ion Dichiseanu. ”Aveam o prietenie. Dumnezeu să-l ierte!”

Omagii i-au mai fost aduse lui Ion Dichiseanu, cât a fost depus în foaierul Teatrului Nottara, de actorii Valentin Teodosiu, Eugen Cristea, Tudorel Filimon, Răzvan Bănică, fosta gimnastă Sandra Izbaşa, cântăreţul Paul Surugiu – Fuego.

Tot la Teatrul Nottara i-a adus un ultim omagiu şi galeria echipei de fotbal Rapid Bucureşti. Suporterii au venit cu o coroană de flori pe care era scris mesajul „Regrete eterne. Liga suporterilor Rapid”.

Maşina mortuară cu care a fost adus la Cimitirul Bellu trupul neînsufleţit al actorului Ion Dichiseanu a fost condusă de o femeie, aceasta fiind una dintre dorinţele lui Ion Dichiseanu.

În anul 2019, Ion Dichiseanu a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Serviciul Credincios în grad de ofiţer.

Ion Dichiseanu, care a murit joi la Spitalul Floreasca, a fost înmormântat cu onoruri militare.