Ion Dichiseanu a fost înmormântat la Cimitirul Bellu cu onoruri militare. Regretatul actor, condus pe ultimul drum în aplauze FOTO&VIDEO

Actorul Ion Dichiseanu a fost înmormântat, sâmbătă, la Cimitirul Bellu din Bucureşti, cu onoruri militare. Împietriţi de durere, zeci de persoane - rude, prieteni şi oameni care l-au aplaudat pe scenă, au venit să-l conducă pe ultimul drum.

22 mai 2021, 13:33

Durere fără margini la înmormântarea lui Ion Dichiseanu. Sicriul cu trupul regretatului actor a fost purtat pe umeri de garda militară, atunci când a fost  scos din capela Cimitirului Bellu, în jurul orei 13:30, în aplauzele oamenilor care l-au îndrăgit pe artist.

Militarii au purtat sicriul cu trupul lui Ion Dichiseanu spre locul de veci din Cimitirul Bellu

Împietrită de durere, Simona Florescu a fost cea care a condus cortegiul funerar.

Zeci de oameni au umplut până la refuz aleea artiştilor din Cimitirul Bellu, unde a fost înmormântat regretatul Ion Dichiseanu.

Gigi Becali a venit la înmormântarea lui Ion Dichiseanu. „Să-i dea cerul!”

Gigi Becali s-a numărat printre zecile de oameni care au ţinut să participe la înmormântarea regretatului Ion Dichiseanu.

Gigi Becali la înmormântarea lui Ion Dichiseanu

Patronul echipei FCSB a ţinut să fie alături de familia maestrului.

„Cerul, mântuirea. Mântuirea! Asta e important. Să îl ierte Dumnezeu. Să-i dea cerul!, a spus latifundiarul.

 

Alături de Gigi Becali, persoane publice, precum Monica Anghel, Ilie Năstase sau Marius Lăcătuş, au ţinut să fie alături de familia îndoliată.

Corul Patriarhiei a cântat la slujba oficiată în memoria respectatului actor. Printre zecile de admiratori, au venit şi persoane publice pentru a aduce un ultim omagiu lui Ion Dichiseanu.

„După ce s-a întâmplat cu soţia mea, Cornelia Catanga mi-a lăsat în suflet o durere ce nu se poate descrie în cuvinte. Ne mor valorile. Maestrul Ion Dichiseanu a fost o stea de primă mărime în constelaţia teatrului şi filmului românesc. A fost un om cu o frumuseţe interioară rar întâlnită şi cu o eleganţă fenomenală”, a declarat Aurel Pădureanu, soţul regretatei cântăreţe Cornelia Catanga.

Capela din Cimitirul Bellu unde a fost oficială slujba de înrmomântare a lui Ion Dichiseanu

Zeci de coroane de flori au fost depuse la intrarea în capela din cimitirul Bellu, unde are loc înmormântarea lui Ion Dichiseanu.

Primarul general Nicuşor Dan se numără printre cei care au trimis o coroană, în semn de respect faţă de regretatul artist.

Coroana de flori trimisă de primarul general Nicuşor Dan pentru înmormântarea lui Ion Dichiseanu

Artistul va fi în înmormântat pe artiştilor din Cimitirul Bellu. Îşi va duce somnul alături de Ionela Prodan, fiindcă acolo are locul de veci.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului a ajuns în jurul orei 11:40, la cimitirul Bellu. Ion Dichiseanu a fost aplaudat îndelung de admiratorii, rudele şi prietenii care au venit să-l conducă pe ultimul drum.

Sicriul cu trupul actorului, acoperit cu steagul României, a fost depus încă de vineri în foaierul Teatrului Nottara, unde va rămâne până sâmbătă, la ora 10,00.

Maşina mortuară cu care a fost adus trupul neînsufleţit a fost condusă de o femeie. Aceasta a fost una dintre dorinţele lui Ion Dichiseanu, notează Agerpres.

„A fost dorința familiei ca maestrul Ion Dichiseanu să fie condus pe ultimul drum e o femeie. El iubea frumosul cum iubește și albul. A fost dorinta lui. Iubea albul. Familia era fericită când îl vedea în alb. Când l-am îmbrăcat, era absolut superb. Maestrul nu a plecat de lângă noi. Nu există cuvinte. Toată națiunea e devastată de vestea asta”, a spus femeia care a condus maşina mortuară cu sicriul lui Ion Dichiseanu.

Citeşte şi: Oana Roman copleșită de durere după moartea lui Ion Dichiseanu. „Unii oameni mie mi se par nemuritori”

În foaierul Teatrului Nottara au fost prezente fosta soţie a actorului Simona Florescu, fiica acestuia, Ioana, şi nepoata.

Citeşte şi: Averea regretatutului Ion Dichiseanu. După o carieră de 65 de ani maestrul s-a ales cu o pensie rușinos de mică

Zeci de admiratori ai marelui actor au venit la Teatrul Nottara pentru a-i aduce un ultim omagiu. Printre aceştia s-au numărat actorii Valentin Teodosiu, Eugen Cristea, Tudorel Filimon, Răzvan Bănică, fosta gimnastă Sandra Izbaşa, cântăreţul Paul Surugiu – Fuego.

Citeşte şi: Florin Piersic, afectat de moartea lui Ion Dichiseanu: „O lumină arde pentru sufletul tău. Rămâi în amintirea mea, prieten al meu!”

Ion Dichiseanu a murit joi la Spitalul Floreasca. Actorul va fi înmormântat cu onoruri militare.

Cariera lui Ion Dichiseanu

Ion Dichiseanu s-a născut pe 20 octombrie 1933 în Adjud. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, Facultatea de Teatru din București în 1959.

Fiind student la Politehnică a fost îndrumat spre actorie de către nepoata lui George Vraca. După absolvire, a plecat cu toată promoția la Teatrul din Botoșani.

Este cunoscut datorită activității sale artistice în cadrul Teatrului Nottara, precum și pentru numeroasele roluri care l-au consacrat în cinematografie, teatru de televiziune și teatru radiofonic.

A primit Premiul ACIN pentru rolul din filmul „Clipa” (1979) și a fost decorat cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler (30 mai 2002), alături de alți actori, „pentru prestigioasa carieră artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.

Ion Dichiseanu a fost ales Cetățean de Onoare al orașului Adjud, orașul său natal.

Totodată, în anul 2019 a fost decorat de președintele României, Klaus Iohannis cu Ordinul Serviciul Credincios în grad de ofițer.

Citeşte şi: Adio, maestre! După Ion Dichiseanu, ne-a mai părăsit un actor