Mărturii ŞOCANTE. Oameni BÂNTUIŢI de morţii-vii şi ritualuri HALUCINANTE de exorcizare VIDEO

În România anului 2014 există încă oameni care se tem de moroi, strigoi şi alte plăsmuiri asemănătoare. Într-un sat din inima Olteniei oamenii încă mai cred că sunt bântuiţi de moroi, un fel de strigoi mai răi, după cum spun ei. Mărturiile lor sunt demne de o scenă dintr-un film de groază, dacă numai ne gândim că în joc intră rudele moarte, dezgropate, lăsate fără inimi şi arse pentru că, spun sătenii, acestea s-ar fi transformat în moroi, bântuindu-le traiul şi alungându-le norocul de pe lumea cealaltă, pe lumea asta.

RomaniaTV.net
23 feb. 2014, 16:12
Mărturii ŞOCANTE. Oameni BÂNTUIŢI de morţii-vii şi ritualuri HALUCINANTE de exorcizare VIDEO

România TV a realizat un reportaj despre credinţele aproape halucinante ale românilor Urmăriţi un reportaj în premieră despre credinţele aproape halucinante ale românilor de la sat.

Multi dintre romani se simt cumva ofensati cand constata ca intreg mapamondul nu stie despre tara lor decat ca este salasul infricosatorului Dracula. In mod straniu insa, strainii par a avea dreptate, cel putin daca luam in cosniderare persistenta in contemporaneitate a credintei in strigoi si mai ales in verii lor mai rai, mai agresivi, moroii.

In credinta satenilor din zona Olteniei, moroiul este un fel de strigoi care insa nu se sperie de cruce, fiind botezat si ingropat crestineste. Spre deosebire de nevinovatele fantome din castelele medievale care se rezuma la a bantui in cearsafguri alebe si a zornai lanturi, moroiul isi inbolnaveste rudele aflate inca in viata, incercand sa le omoare. Remediul care nu da gres consta in dezgroparea mortului care, potrivit relatarilor este neputrezit si are sange in el, si scoaterea inimii.

 

Citeşte şi Fantomele care ne BÂNTUIE. Misterul strigoiului din Medgidia

Atacatul de moroi se va vindeca indata ce va vedea sange si bucati din inima „mortului viu”. Desi par scenarii de filme de groaza, in unele sate din oltenia inca se mai practica asemenea ritualuri intunecate.

Satul Bulzesti din judetul Dolj, comuna natatal a marelui poet Marin Sorescu, mai este cunoscut si sub numele de satul cu moroi. Pentru satenii de aici, moroii sunt intrati in cotidian. Iar presupusele lor fapte rele si dreapta pedeapsa pe care o priemesc pentru ele, nu mai mira pe nimeni. Aceasta invazie a mortilor razbunatori pe ulitele din Bulzesti pare sa fi fost declansata de un groaznic blestem. Razboiul moroilor cu rudele aflate in viata au determiant, conform legendelor, exodul intregii asezari de pe dealuri intr-un loc ceva mai ferit de moroi, la un kilometru departare.

Mutarea nu si-a atins insa scopul, moroii continuand sa isi faca de cap.

Pare o psihoza colectiva, insa, in mod ciudat, bolnavul pe care se zice ca s-a pus moroiul sa il ia cu el pe lumea cealalata se vindeca cand sunt implinite groaznicele datini.

Citeşte şi Experienţe la LIMITA PARANORMALULUI. Doua vedete fac MĂRTURISIRI ŞOCANTE despre trecutul lor

Se zice ca mortul care se face moroi, nu putrezeste. Ramane asa cum era cand l-au bagat rudele in groapa. Moroi se face, zice gura satului, cel care in timpul vietii a fost rau, artagos, n-a dat cu imprumut la vecini, ce mai, cu sau fara stirea lui, a colaborat cu necuratul.

Cum se depistează un MOROI

Testul suprem care demonstreaza ca un mort s-a transformat in moroi este cel al armasarului negru. Daca armasarul trece peste mormant, inauntru zace un crestin obisnuit care a vazut lumina Raiului. Daca insa armasarul sforaie si nu vrea in ruptul capului sa treaca peste locul de veci, atunci in sicriu sta la panda cu siguranta un moroi flamand de sufletele rudelor.

Nu numai armasarul negru putea identifica strigoiul ci si banalul gascan. Iar pentru siguranta verificarii, se recurgea cateodata la ambele animale. Daca nici gascanul, nici armasarul nu indrazneau sa paseasca peste mormant, treaba era clara: inatru era un moroi.

Uneori, inainte sa-si atace rudele, rautaciosii moroi isi faceau mana pe animalele din batatura, pe care le omorau, imbolnavindu-le.

Cand moartea lovea subit intr-o familie, vinovatul era cautat in cimitir.

Ritualuri de EXORCIZARE demne de filmele de groază

O femeie din sat povesteste că a reusit sa-si salveze fata, inbolnavita de un moroi, punandu-si sotul sa-l dezgroape si sa-i scoata inima. Dupa indeplinirea macabrului ritual, copila bolnava s-a vindecat de indata ce a vazut sangele inimii moroiului, samnul, cum zic oltenii.

Dintre moroi, unii sunt mai insistenti. Nu cedeaza asa, la prima scoatere de inima. Bucati facuti si tot se refac, crede lumea numai sa nu isi lase rudele sa traiasca linistit. Exorcistii din Bulzesti ii taie insa, pana cand rezolva treaba.

Dupa asa grozavii, demne de cel mai teribil thriller, o bantuire in noapte, un cioc-cioc la fereastra, o intrupare nevinovata par jocuri inocente ale strigoilor incepatori.

Probabil ca genialul Sorescu ar fi spus asa, in incheierea unui astfel de reportaj: Iete ba ca intraram in Europa cu tot cu astia, cu moroii nostri artagosi. Ii speriase dom’le comunistii, cu secera lor si cu ciocanul de nu mai bantuiau pe nimeni. Se fereau de comunisti ca astia nu credeau decat in inchipuirile lor, in Marx si-n Lenin. Acu’, iote ca-si mai revenira si se cearta cu rudele la gardul dintre viata si moarte.