Mărturiile cutremurătoare ale mamei lui Inbar, românca ucisă de teroriștii Hamas: „Am simţit că a picat cerul pe mine, de atunci nu mănânc, nu dorm”

O româncă este ultima victimă de pe lista celor morți în mâinile nemiloase ale teroriștilor Hamas. Inbar Haiman avea doar 27 de ani și era o artistă stradală cunoscută de toți sub numele de Pink.

31 ian. 2024, 17:10
Mărturiile cutremurătoare ale mamei lui Inbar, românca ucisă de teroriștii Hamas: „Am simţit că a picat cerul pe mine, de atunci nu mănânc, nu dorm”
Mărturiile cutremurătoare ale mamei lui Inbar, românca ucisă de teroriștii Hamas: „Am simţit că a picat cerul pe mine, de atuni nu mănânc, nu dorm”

Tânăra româncă, Inbar Haiman, a fost răpită pe 7 octombrie la festivalul muzical Nova, acolo unde făcea muncă de voluntariat. Ea avea dublă cetăţenie, română şi israeliană, şi era studentă la Arte.

Citește și: Mesajul dureros al soției românului ucis de teroriștii Hamas, care a rămas singură cu patru copii: „Cât de mult am sperat la un altfel de final”

Mărturiile mamei lui Inbar, românca ucisă de teroriștii Hamas

Părinţii o descriu pe Inbar drept o persoană plină de dragoste, care iubea pisicile şi graffiti-ul. Familia tinerei, descendentă a unor supravieţuitori ai Holocaustului, au venit recent în România pentru a participa la ceremoniile organizate de statul român în memoria victimelor ai Holocaustului. Mama lui Inbar a vorbit despre momentul cumplit în care a aflat că fiica ei a murit în mâinile teroriștilor.

Am simţit că a picat cerul pe mine. Cum poate fi când fata mea era voluntar, îi ajuta pe cei în nevoie la acea petrecere, să i se întâmple asta în ţara noastră? Din acea zi nu pot mânca, nu pot dormi, nu pot funcţiona în mod normal. Este fiica mea cea mai mare, nici măcar nu pot să vorbesc despre ea la trecut. Era o fată cu suflet mare, darnică, toţi prietenii ei spuneau că ea îi ajuta în cel mai sincer mod. Încercăm să îi păstrăm memoria vie prin artă. Prietenii ei de la Tel Aviv au luat un spaţiu pe care l-au vopsit în roz. Aşa îşi semna lucrările, Pink. Şi acolo au scris un mesaj – Te iubesc mereu şi pentru totdeauna, mama”, a declarat mama lui Inbar, într-un interviu acordat Observator.

În 7 octombrie, tânăra participa la festivalul de muzică Nova, din deșert, unde era voluntar. În momentul în care a simțit pericolul, tânăra i-a trimis un mesaj lui Alon, prietenul ei. Acesta i-a spus să evite drumurile, unde bărbați înarmați îi măcelăreau pe tineri, în timp ce aceștia încercau să fugă.

Inbar Haiman s-a ascuns inițial sub o scenă, apoi s-a adăpostit după un tufiș, dar teroriștii au găsit-o și au răpit-o. Ulterior, familia fetei a primit o înregistrare video postată de Hamas pe Telegram, care o arăta pe tânără plină de sânge și bătută, înconjurată de patru bărbați. Recent, s-a aflat că fata a murit în captivitate. Corpul fetei este încă în posesia Hamas, potrivit presei israeliene.

Citește și: Risc de escaladare a războiului. Israelul l-a ucis în Liban pe nr. 2 din Hamas. Reacţie dură a mişcării teroriste