Masa pe tăcute, un nou trend în restaurantele din New York

Publicat: Luni, 23 Septembrie 2013 14:38 // Actualizat: Luni, 23 Septembrie 2013 14:38 // Sursa: romaniatv.net

O nouă tendinţă a fost înregistrată într-un restaurant din Brooklyn: "Eat" le propune clienţilor să profite din plin de masă, fără să fie deranjaţi de convorbirile vecinilor sau de telefoanele care sună neîncetat, citat de Agerpres.

Foto: Wall Street Journal

Şeful restaurantului american a început să le propună celor care îi calcă pragul aşa-zisele "silent suppers", ca să poată profita în linişte de comandă. Potrivit lui Nicholas Nauman, directorul restaurantului "Eat", mulţi clienţi spun că sunt deranjaţi de zgomotul din unele locuri publice. Tânărul de 28 de ani s-a hotărât atunci să ofere "mese pe tăcute" pentru ca cei care vin să se poată concentra mai mult pe ceea ce au în farfurie decât pe conversaţia de la masa de alături.

Conceptul inovator i-a fost inspirat de modul de viaţă budist. Lui Nauman i-au plăcut mult mesele de dimineaţă servite în timpul şederii într-o mănăstire budistă. "Raportarea noastră la alimentaţie poate fi bulversată din cauza zgomotului, aşa încât apare un oarecare stres legat de mese. Am vrut să dau oamenilor posibilitatea să mănânce în linişte", a spus el.

Citeşte şi Operaţiunea TOTAL PIERDUŢI: Secvenţe dramatice cu sclavii alcoolului

Politica restaurantului este cât se poate de clară: nu vorbiţi şi mâncaţi! Orice încălcare a regulilor va fi aspru sancţionată: farfuria celui care va scoate vreo vorbă va fi luată şi omul va fi invitat să mănânce afară.

La primul "silent supper", organizat săptămâna trecută, nimeni nu a îndrăznit să vorbească în timpul mesei. Cina a avut un asemenea succes încât "mese pe tăcute" vor avea loc de acum lunar. O veste bună pentru cei care cred că tăcerea este de aur.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8741
RON
28 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H