Masacru în Siria: Cel puţin 217 oameni au murit în oraşul Homs VIDEO

Masacru în Siria. Cel puţin 217 oameni au murit şi alte câteva sute au fost răniţi în oraşul sirian Homs în confruntările dintre forţele regimului Al-Assad şi protestatari.

RomaniaTV.net
04 feb. 2012, 07:13
Masacru în Siria: Cel puţin 217 oameni au murit în oraşul Homs VIDEO

Conform ultimelor informaţii, 138 de persoane, printre care femei şi copii au fost ucişi în cartierul Al Khalidiya şi alte 79 în alte cartiere din Homs. Potrivit Al Jazeera, pentru a-i îndepărta pe oamenii ieşiţi să demonstreze la Homs, soldaţii au deschis focul cu mortiere.

Observatorii au făcut apel la poporul sirian din toate regiunile să iasă în stradă şi să se ridice împotriva regimului.
La Londra, sute de sirieni au cerut în faţa ambasadei siriene demisia preşedintelui Bashar al-Assad, pe care îl consideră vinovat de masacrarea a sute de civili.

„Regimul din Siria comite crime şi masacre. De la televizor, de la Al Jazeera am înţeles că sunt zeci de oameni cu mâinile încătuşate, cu picioare legate, împuşcaţi în cap. E absolut de neconceput pentru aceste vremuri”, au spus oamenii nemulţumiţi.

Reprezentanţii a 15 state membre ale consiliului de securitate al ONU vor vota, sâmbătă, la New York un nou proiect de rezoluţie care să condamne violenţele din Siria.