Masacru la orezărie, cel mai barbar atac al secolului. 110 fermieri au fost decapitaţi, printre victime sunt şi copii

Cel puțin 110 lucrători de pe o plantaţie de orez au fost răpiţi, legaţi și decapitați de militanți islamiști din gruparea Boko Haram, care acţionează în nordul Nigeriei. Masacrul s-a petrecut la 20 km de Maiduguri, capitala statului Borno.

30 nov. 2020, 14:52
Masacru la orezărie, cel mai barbar atac al secolului. 110 fermieri au fost decapitaţi, printre victime sunt şi copii

Masacrul s-a desfăşurat în ziua alegerilor locale în acest stat, ele fiind primele organizate de la începutul insurecţiei Boko Haram în 2009. De la această dată, au fost înregistrate peste 36.000 de persoane ucise şi peste două milioane au trebuit să-şi abandoneze locuinţele. Între cei decapitaţi se află şi cel puţin doi copii, potrivit martorilor, citaţi de agenţia Anadolu.

La 28 noiembrie, la începutul după-amiezii, indivizi înarmaţi au sosit pe motociclete şi au comis un atac brutal asupra bărbaţilor şi femeilor care lucrau pe câmpuri în Koshobe. Cel puţin 110 civili au fost ucişi cu cruzime şi decapitaţi şi mulţi alţii răniţi în acest atac„, a declarat coordonatorul umanitar al ONU în Nigeria, Edward Kallon.

Urmările masacrului din Nigeria

Atacul s-a produs într-o orezărie situată la mai puţin de 10 km de Maiduguri, capitala statului Borno, epicentrul insurecţiei islamiste. Luna trecută, 22 de agricultori fuseseră deja ucişi pe câmpurile lor, nu departe de acest oraş.

Citeşte şi Boko Haram a executat cinci angajaţi ai ONG-ului Acţiune împotriva Foamei

Agricultorii, pescarii şi tăietorii de lemne sunt cu regularitate drept ţintă de jihadişti, care îi acuză că transmit informaţii armatei sau că nu plătesc „impozit” jihadist, obligatoriu pentru a exercita o activitate economică în unele zone din statul Borno.


loading...