Masca de protecţie devine obligatorie în spaţiile aglomerate din judeţele Bihor şi Olt

Publicat: Marţi, 04 August 2020 19:00 // Actualizat: Marţi, 04 August 2020 19:00 // Sursa: romaniatv.net

Masca de protecţie devine obligatorie în spaţiile publice aglomerate din judeţele Olt şi Bihor. În Olt decizia va fi aplicată din data de 6 august de la ora 07:00, în timp ce în Bihor din 5 august.

Prefectura Olt a transmis marţi, printr-un comunicat de presă, că pe data de 4 august, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt a decis faptul că masca de protecţie devine obligatorie, pentru toate persoanele, cu excepţia copiilor sub cinci ani, prezente în spaţiile publice deschise. Este vorba despre pieţele agroalimentare, târguri, expoziţii, târguri de produse tradiţionale, vânzarea de produse şi alte bunuri în aer liber, zone de aşteptare (staţii de autobuz, peroane, inclusiv la societăţile private de transport persoane), zone în care se desfăşoară evenimente publice, pelerinaje, obiective turistice, activităţi cu caracter religios şi evenimente în aer liber organizate conform legislaţiei în vigoare.

Citeşte şi: Lista judeţelor în care purtarea măştilor de protecţie în spaţii exterioare a devenit OBLIGATORIE

CJSU a mai decis întrunirea, de îndată, a comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă din localităţile judeţului Olt, în vederea stabilirii planului local de monitorizare a respectării şi aplicării regulilor stabilite pentru limitarea răspândirii SARS-Cov-2.

"Administratorii pieţelor agroalimentare precum şi operatorii economici care au ca obiect de activitate comerţul cu amănuntul vor proceda la monitorizarea permanentă în incinta spaţiilor comerciale a respectării de către comercianţi şi cumpărători a măsurilor de conduită socială şi prevenţie (evitarea aglomerării, păstrarea distanţei de 1,5 metri între cetăţeni, obligativitatea purtării măştii de protecţie şi a mănuşilor de unică folosinţă de către comercianţi)", a transmis Prefectura Olt.

De asemenea, Prefectura Bihor a transmis că, începând cu data de 5 august, ora 6.00, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice aglomerate, pentru toate persoanele, mai puţin copiii sub 5 ani. Prin urmare, masca trebuie  purtată în pieţe, târguri, expoziţii, pe întreaga durată a programului de funcţionare a acestora, în zonele de aşteptare a mijloacelor de transport în comun, în zonele de aşteptare pentru accesul la obiectivele turistice, în zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje pe întreaga durată a programului de funcţionare a acestora.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Bihor mască de protecţie măsură Olt
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8705
RON
28 Sep
noapte 15 °
zi 22 °
Ultimele joburi adaugate
24 H