Masca de protecţie, obligatorie pe plajă în minivacanţa de 1 MAI. Este OFICIAL

Silviu Coşa, prefectul judeţului Constanţa, a declarat că masca de protecţie este obligatorie pe plajă în minivacanţa de 1 Mai, precizând că temperaturile din această perioadă nu reprezintă un motiv de disconfort.

28 apr. 2021, 18:59
Masca de protecţie, obligatorie pe plajă în minivacanţa de 1 MAI. Este OFICIAL

Masca de protecţie, obligatorie pe plajă în minivacanţa de 1 MAI. Prefectul judeţului Constanţa a făcut noi precizări privind obligativitatea purtării măştii de protecţie pe litoral în minivacanţa de 1 Mai.

Masca de protecţie, obligatorie pe plajă în minivacanţa de 1 MAI

Prefectul judeţului Constanţa a anunţat că în noaptea de 1 spre 2 mai a.c., de Paști (care coincide în acest an cu deschiderea sezonului estival), libera deplasare este permisă doar pentru a merge la biserică. Acesta a precizat că purtarea măştii de protecţie de protecţie este obligatorie pe litoral.

Prefectul a adăugat că nu consideră un impediment temperaturile din această perioadă, adică nu sunt atât de ridicate încât să reprezinte un disconfort pentru cei care vor merge la plajă și vor fi nevoiți să poarte mască, potrivit focuspress.ro. 

Silviu Coşa a mai precizat că în perioada minivacanței de 1 mai restaurantele din municipiul Constanța nu vor putea funcționa la interior, în timp ce în restul județului vor putea funcționa la interior, dar doar la capacitate de maximum 30%.

Citeşte şi Alexandru Rafila: „Restricţiile aduc doar momente de respiro, imunitatea de grup va fi atinsă în toamnă”

RESTRICȚII RIDICATE ÎN PERIOADA PAȘTELUI

Autoritățile au decis ca în perioada 1 mai – 2 mai 2021 (Paştele Ortodox 2021), în intervalul orar 20:00 – 5:00, în toate localităţile va fi permisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase.

De asemenea, în perioada 13 aprilie – 13 mai 2021, comunitatea musulmană din întreaga lume va începe postul specific lunii sfinte Ramazan care semnifică începutul revelării Coranului cel Sfânt Profetului Muhammed de către îngerul Gavriil.  Noaptea de Kadîr este predecesoare ca şi importanţă slujbei de Ramazan Bayram. În acest context, în toate localităţile va fi permisă circulaţia enoriaşilor musulmani în afara locuinţei sau gospodăriei, în perioada 8 mai – 9 mai 2021, în intervalul orar 20:00-5:00, pentru deplasarea şi participarea la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan.

În zilele de 23 aprilie şi 30 aprilie 2021, în toate localităţile, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ sau prestări de servicii îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5:00-20:00. În aceste zile, în intervalul orar 20:00-5:00, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

Citeşte şi EXCLUSIV. Alexandru Rafila: „Imunitatea oferită de vaccinul anti-Covid este de cel puțin un an, nu șase luni; Abia în octombrie ajungem la 10 milioane de persoane vaccinate”