Mască de protecţie reutilizabilă la infinit, creată de Michelin pentru ca angajaţii să revină la muncă. Cât costă

O mască de protecţie care poate fi refolosită la infinit a fost proiectată de grupul Michelin, împreună cu cercetători ai Comisiei franceze pentru energii alternative şi energie atomică (CEA) şi cu mai multe întreprinderi mici din Franţa. Dispune de un sistem de filtre care pot fi utilizate de 100 de ori. Astfel, costul pentru fiecare folosire se reduce la doar 28 de cenţi.

RomaniaTV.net
30 apr. 2020, 20:37

Producţia măştii a început deja, iar Michelin a primit peste 500.000 de precomenzi. Masca Ocov este vândută cu 28 de euro şi este destinată profesioniştilor, relatează BFMTV.

Mască de protecţie reutilizabilă funcţionează cu filtre care pot fi folosite de 100 de ori. Astfel, costul pe utilizare se reduce la 28 de eurocenţi – un preţ mic prin comparaţie cu preţul de 2-5 euro pentru măştile de protecţie de unică folosinţă.

„Partea de aer nefiltrată pe care o respirăm prin mască este sub 1%. Pe o mască FFP2 suntem la 8%: chiar daca filtrarea poate fi mai bună, 8% din timp respiraţi aer nefiltrat. Ar fi ca şi cum ai avea o fereastră triplă foarte frumoasă care nu se lipeşte de perete „, a explicat Marc Desbois, specialist în imprimante 3D metal şi plastic la Michelin şi care a coordonat acest proiect, conform Mediafax.

Ministrul Economiei: „Principalul nostru scop e să avem măşti pentru populaţie, la preţuri cât mai mici”

Proiectul creării acestei măşti de protecţie a fost anunţat de Michelin la începutul lunii aprilie, pentru a răsăpunde nevoilor crizei de sănătate.

„A trebuit să fim capabili să producem această mască rapid şi în cantităţi mari, dacă ajungem după luptă sau dacă nu suntem în măsură să răspundem cererii, nu este de mare folos”, a menţionat Desbois.

Masca de protecţie reutilizabilă la infinit, creată cu imprimante 3D

Dezvoltarea măştii de protecţie care poate fi refolosită la infinit a fost realizată cu imprimante 3D. Unele dintre acestea au fost chiar testate de echipe de medici de la Spitalul Universitar din Grenoble.

Michelin vrea să producă un milion de măşti pe săptămână şi mai mult de cinci milioane până la sfârşitul lunii iunie. 12 companii sunt implicate în producţie pentru ca măştile să poată fi livrate începând de luni, 4 mai.

Atenţie ce fel de măşti folosiţi pentru a vă proteja de coronavirus. Alertă emisă prin Safety Gate

În actualul context epidemiologic, folosirea măştilor de protecţie a devenit indispensabilă. De altfel, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că începând cu 15 mai, folosirea măştilor va deveni obligatorie pe întreg teritoriul României. 

Măştile de protecţie pot fi reutilizate. Trei metode prin care pot fi sterilizate cu eficienţă de peste 90%

Românii ar putea primi gratuit măști de protecție din partea statului, în contextul în care, începând cu data de 15 mai 2020, purtarea acestora devine obligatorie în spaţiile publice închise şi în mijloacele de transport în comun.

Românii ar putea beneficia de măşti de protecţie gratuite. Propunerea legislativă, aflată în dezbatere în Parlament