Românii ar putea beneficia de măşti de protecţie gratuite. Propunerea legislativă, aflată în dezbatere în Parlament

Românii ar putea primi gratuit măști de protecție din partea statului, în contextul în care, începând cu data de 15 mai 2020, purtarea acestora devine obligatorie în spaţiile publice închise şi în mijloacele de transport în comun. Proiectul prin care fiecare român va beneficia de un set de 30 de măşti va fi dezbătut în Parlament, scrie avocat.net.ro

RomaniaTV.net
27 apr. 2020, 04:37
Românii ar putea beneficia de măşti de protecţie gratuite. Propunerea legislativă, aflată în dezbatere în Parlament

După ce preşedintele Klaus Iohannis a anunțat că, odată cu terminarea stării de urgență, oamenii vor fi nevoiți să poarte măşti de protecție, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a depus joi la Parlament un proiect de lege semnat de parlamentarii PSD și Pro România, care prevede acordarea unui set de 30 de măști, gratuit, pentru fiecare cetățean român.  

Ca să intre în vigoare, proiectul va trebui adoptat de Parlament, semnat de președintele statului și publicat în Monitorul Oficial.

Autoritățile publice locale se vor asigura că măștile vor ajunge la fiecare persoană până la data stabilită de textul legislativ.

Citeşte şi Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă: „Simpla agăţare a măştii pe faţă nu e o barieră eficientă

Din cauza pierderii locului de muncă și a prețurilor oscilante, mulţi cetăţeni se află în imposibilitatea de a-şi achiziţiona măşti. La asta se adaugă faptul că pe piață nu există suficiente măşti.

Susținătorii propunerii legislative au precizat că o astfel de inițiativă există deja în Italia, în regiunea Toscana, acolo unde fiecare cetățean primește lunar un set de 30 de măști. Mai mult decât atât, președintele regiunii a interzis specula în privința prețurilor acestora.

România se află în stare de urgență din cauza epidemiei de coronavirus până la data de 14 mai 2020. Preşedintele României a declarat recent că, după ridicarea stării de urgenţă, începând cu 15 mai 2020, fiecare cetăţean va trebui să poarte mască de protecție dacă circulă cu mijloacele de transport în comun sau dacă se află într-un spațiu public închis.