Masca devine obligatorie în aer liber şi în judeţul Neamţ. Măsura intră în vigoare de miercuri

Începând de miercuri, 5 august, ora 06:00, în judeţul Neamţ se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, în aer liber, de către toate persoanele cu vârsta de peste cinci ani.

RomaniaTV.net
03 aug. 2020, 14:54
Masca devine obligatorie în aer liber şi în judeţul Neamţ. Măsura intră în vigoare de miercuri

Zonele în care vor fi purtate aceste măști de protecție sunt: piețele, târgurile, oboarele, evenimentele în aer liber, obiectivele turistice, lăcașurile de cult turistice și ecumenice.

Citeşte şi: Masca devine OBLIGATORIE în Centrul Vechi al Capitalei, dar şi pe stradă, în pieţe, gări şi în staţiile de transport în comun

Prefectul George Lazăr a declarat că nu se impune masca în parc, în ștrand, pe stradă sau alte zone de agrement, doar în zonele precizate mai sus.

De la această măsură sunt exceptați lucrătorii care depun muncă fizică intensă în spații unde temperaturile sunt foarte mari sau umiditatea este foarte mare. În acest moment nu se ia în calcul închiderea teraselor sau fixarea unui program orar. Pentru nerespectarea acestei măsuri, amenzile sunt între 500 și 2.500 de lei.

Masca devine OBLIGATORIE în Centrul Vechi al Capitalei, dar şi în alte zone

Comandamentul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă reunit luni după-amiază, la Prefectura Bucuresti, a decis noi restricţii în Bucureşti pentru a limita răspândirea noului coronavirus în condiţiile în care Capitala are cele mai multe cazuri active de COVID-19.

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca masca de protecţie să fie obligatorie în zona pietonală a Centrului Vechi din Bucureşti, dar în piaţe, în gări şi în staţiile de transport în comun, dar şi în alte zone aglomerate.