Masca devine OBLIGATORIE în Centrul Vechi al Capitalei, dar şi pe stradă, în pieţe, gări şi în staţiile de transport în comun

Comandamentul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă reunit luni după-amiază, la Prefectura Bucuresti, a decis noi restricţii în Bucureşti pentru a limita răspândirea noului coronavirus în condiţiile în care Capitala are cele mai multe cazuri active de COVID-19. 

RomaniaTV.net
03 aug. 2020, 11:39
Masca devine OBLIGATORIE în Centrul Vechi al Capitalei, dar şi pe stradă, în pieţe, gări şi în staţiile de transport în comun

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca masca de protecţie să fie obligatorie în zona pietonală a Centrului Vechi din Bucureşti, dar în piaţe, în gări şi în staţiile de transport în comun, dar şi în alte zone aglomerate.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a anunţat miercurea trecută că purtarea măştii ar putea deveni obligatorie în orice zonă pietonală din Centrul Vechi, măsura fiind solicitată de mai mult timp. Bădulescu afirmă că s-a luat în calcul faptul că „zona este cu grad de infecţie foarte mare, având în vedere zona restrânsă şi numărul mare de persoane care frecventează Centru Vechi”.

„Zona pietonală din Centrul Vechi se impune a fi imediat reglementată. (…) Măsura va viza 30 de zile, non-stop, orice persoană care intră în Centrul Vechi va trebui să aibă mască, în zonele pietonale”, a declarat Aurelian Bădulescu, la Digi 24.

Citeşte şi: INCREDIBIL! Un controlor le CFR spune călătorilor că nu există pandemie şi că purtăm măşti „de proşti” VIDEO 

 

Bucureştiul, pe primul loc în topul judeţelor cu cele mai multe cazuri de COVID-19

Bucureştiul a înregistrat 6208 cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei. Dintre acestea peste 4000 sunt active, iar 120 cazuri au fost confirmate numai duminică. Capitala se clasează pe primul loc în România, fiind urmat de judeţul Suceava şi Argeş, cu  4.584 cazuri, respectiv 3.512. Doar că în prezent, Argeşul are mai multe cazuri active decât Suceava, respectiv 2.233 faţă de 420.

Peste 1.000 de cazuri active mai sunt şi în judeţele Dâmboviţa (1418), Braşov (1175), Galaţi (1026), Prahova (1806).

În ultimele 24 de ore cele mai multe cazuri (120) s-au înregistrat în București, apoi în Argeș (96), în timp ce în Caraș-Severin și Satu Mare au fost 0 cazuri noi raportate.

Citeşte şi: Masca de protecţie a devenit obligatorie în mai multe judeţe, în unele măsura intră în vigoare de sâmbătă. NOI RESTRICŢII din 1 august