Măştile vor deveni obligatorii şi în spaţii deschise pentru anumite activităţi. Orban: Măsura va fi decisă la nivelul fiecărui judeţ

Măstile vor deveni obligatorii în spatiile publice aglomerate şi pentru anumite tipuri de activităţi. Guvernul a decis să lase această decizie la nivelul fiecărui judeţ în parte, a anunţat premierul Ludovic Orban.

RomaniaTV.net
28 iul. 2020, 07:31
Măştile vor deveni obligatorii şi în spaţii deschise pentru anumite activităţi. Orban: Măsura va fi decisă la nivelul fiecărui judeţ

„Deja există o propunere formulată din partea specialiştilor din cadrul Consiliului de Suport Tehnico-Ştiinţific. Să nu decidem noi la nivel naţional, ci să dăm posibilitatea, pârghia către Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă pentru că ei cunosc mai bine situaţia. Ştim foarte clar că e vorba de mai multe tipuri de activităţi. Pe faleză ni s-a semnalat în zona Galaţi, în zona Brăila că pe faleză este o asemenea aglomeraţie că interacţiunea dintre oameni e foarte apropiată.
Singura soluţie de a reduce riscul epidemiologic este purtarea măştii. Sunt pieţe, târguri, unde, de asemenea, există interacţiune foarte apropiată, inclusiv unde de aşteaptă. La fabrici, unde se transportă oameni, se aşteaptă în mijloacele de transport. Şi acolo e posibil să impunem obligaţia. Decizia o vor lua Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, analizând foarte bine situaţia locală”, a anunţat premierul Ludovic Orban.

Citeşte şi: Şcoala în vreme de coronavirus. Masca NU va fi obligatorie. Scenariul hibrid de începere a cursurilor, propus de Ministerul Sănătăţii

Şeful Executivului a precizat că „măsura va fi pe anumite intervale orare unde există aglomeraţie şi pentru anumite tipuri de activităţi”.
„E vorba de activităţi care presupun un risc epidemiologic din cauza numărului mare de persoane şi a apropierii care nu poate fi evitată. Zonele în care se pot forma aglomeraţii în Bucureşti. Asta va analiza Comitetul de la nivelul Municipiului Bucureşti şi va lua o decizie”, a mai spus Orban.

Citeşte şi: Ludovic Orban, despre detaşarea medicilor în spitale COVID. „Am apelat la voluntariat. Răspunsul nu este la nivelul aşteptărilor”