Maşina care întrece orice barieră. Consumă doar un litru la 100 de km şi are un design uluitor. Cum arată Volkswagen XL1 – VIDEO

Volkswagen XL1 este o maşină specială hibrid plug-in, cu motor diesel de două persoane. Producția este limitată şi face parte din colecţia specială Volkswagen.

15 dec. 2020, 10:15

Cum arată Volkswagen XL1. Mașina a fost concepută astfel încât să poată parcurge 100 km doar cu 1 litru de motorină (280 mpg-imp; 240 mpg-SUA), fiind în același timp tehnică și practică.

Cum arată Volkswagen XL1. Maşina care întrece orice barieră. Consumă doar un litru la 100 de km

Pentru a realiza o astfel de economie, a fost produs cu materiale ușoare, o caroserie simplificată și un motor și transmisie proiectate și reglate pentru economie. Concept car-ul a fost modificat prima dată în 2009 ca L1 și din nou în 2011 ca XL1.

Cum arată Volkswagen XL1
Cum arată Volkswagen XL1

O producție limitată de 250 de unități a început la mijlocul anului 2013, iar prețurile au început de la 111.000 EUR. Hibridul diesel-electric plug-in Volkswagen XL1 a fost disponibil doar în Europa, iar bateria sa litiu-ion de 5,5 kWh a furnizat o autonomie complet electrică de 50 km, avea o economie de combustibil de 0,9 l / 100 km (310 mpg-imp) în cadrul ciclului NEDC și a produs emisii de 21 g / km de CO2. XL1 a fost lansat clienților cu amănuntul din Germania în iunie 2014.

Are un design inedid, portiere tip fluture și o caroserie construită integral din fibră de carbon. Vine cu jante din magneziu și frâne ceramice. Cântărește doar 795 kilograme. Când apăruse, mașina era cu cel mai mic coeficient aerodinamic din lume.

Combustibilul este stocat într-un rezervor de doar 10 litri. Sistemul dezvoltă doar 68 de cai putere și 140 Nm și este cuplat la o transmisie automată cu șapte trepte și dublu ambreiaj.

Motorul este un diesel cu un singur cilindru de 299 cm3 (18 cu în) și produce doar 6,3 kW (8,4 CP). Conduce printr-o transmisie cu șase trepte care combină mecanica de schimbare a greutății, greutatea și eficiența conducerii cu confortul automat și controalele de eficiență. Nu există pedală de ambreiaj. Selectarea treptelor (înainte, înapoi sau neutru) se face folosind un comutator din partea dreaptă a cabinei. Motorul este oprit automat în timpul decelerării și se oprește și se repornește automat la apăsarea pedalei de accelerație.

Citeşte şi: Dacia va produce un SUV cu şapte locuri la Mioveni. Noutatea absolută pentru această maşină