Mașină cumpărată din Austria cu sistem de frânare prins cu „șoricei” din plastic. Inspectorii RAR au fost șocați. „Nu bate, nu troncăne”

Un român a cumpărat din Austria un microbuz, iar când s-a prezentat cu ea la Registul Auto Român (RAR), inspectorii au avut o surpriză neplăcută.

12 oct. 2022, 14:01
Mașină cumpărată din Austria cu sistem de frânare prins cu „șoricei” din plastic. Inspectorii RAR au fost șocați. „Nu bate, nu troncăne”

Inspectorii RAR din Timiș au fost șocați când proprietarul unui autoturism achiziționat din Austria s-a prezentat pentru inspecția tehnică în vederea înmatriculării în România.

Mașina, un microbuz Renault Master fabricat în 2015, avea sistemul de frânare prins cu nișye coliere de plastic („șoricei”).

„Imagini cu puternic impact emotional! Atragem frecvent atenția asupra importanței verificării amănunțite a autovehiculelor utilizate, înainte de achiziționare, pentru că anul fabricației sau proveniența nu pot garanta starea tehnică!
Să vă explicăm ce vedeți în fotografii: un etrier demontat de pe fuzetă și prins cu “șoricei” de plastic pe puntea spate, cu pistonul blocat cu o bucată de lemn pentru a nu ieși complet din locașul lui și a duce la pierderea lichidului de frână. Eficiența la frânare a roții respective? Zero… Viața conducătorului auto? Pusă serios în pericol…”, potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a Registrului Auto Român.

Citește și: RAR, avertisment pentru şoferii care îşi repară maşinile în ateliere neautorizate:”Riscaţi să primiţi o pseudoreparaţie care poate fi un pericol pentru securitatea voastră în trafic”

„Noul proprietar l-a cumpărat personal din Austria, iar șocul pe care l-a avut când colegii noștri i-au prezentat ce au descoperit ne face să credem că omul a fost un cumpărător de bună-credință. Ne-a spus că a ajuns noaptea la întâlnirea cu vânzătorul, a inspectat vizual mașina și a decis să o cumpere. Acest autovehicul a fost respins la RAR Timiș, nu a primit CIV și nu va primi documentul până când nu va fi readus în condiții tehnice optime”, au mai scris oficialii.

„Ne bucurăm că noul proprietar s-a prezentat la RAR înainte de a circula cu autoutilitara încărcată cu marfă și nu vrem să ne gândim la ce s-ar fi putut întâmpla în cazul unei frânări de urgență. Nu vă puneți viața în pericol!”, au concluzionat aceștia.

Citește și: Vânzări maşini 2022. S-a schimbat legea, DOCUMENTUL fără de care nu se poate face nicio tranzacţie. ce este Auto-Pass