Mașină Google Street View, lovită de un tren, în Mehedinți VIDEO

O mașină care aparține Google Street View a fost lovită în plin de un tren, în comuna Butoiești, județul Mehedință. Din primele date, șoferul nu a respectat regulile la trecerea de la nivel cu calea ferată.

10 mai 2023, 12:52
Mașină Google Street View, lovită de un tren, în Mehedinți VIDEO

Accident feroviar în comuna mehedințeană Butoiești, la trecerea de la nivel cu calea ferată. O mașină aparținând Google Street View a fost lovită de un tren de pasageri care circula dinspre Severin spre București. La fața locului, au intervenit pompierii din cadrul Stației Strehaia.

În urma impactului, șoferul mașinii Google Street View, un bărbat de 51 de ani, a fost transportată la spital, iar masina a fost facută zob.

Din primele date, șoferul nu a oprit la trecerea de la nivel cu calea ferată. Mașina a fost aruncată la aproximativ 20 – 30 metri de calea ferată, pe câmp. Trenul a reușit să oprească la aproximativ 300 de metri de locul incidentului, potrivit actualmehedinti.ro.

Citește și: Tren de călători, în flăcări la Cluj! Peste 100 de persoane s-au autoevacuat

”La data de 10 mai a.c., ora 10.11, Politia orasului Strehaia a fost sesizata de o femeie cu privire la faptul ca in comuna Butoiesti s-a produs un accident rutier intre un autoturism si un tren. La fata locului s-au deplasat politistii din cadrul Politiei oras Strehaia care, in urma verificarilor efectuate, au stabilit ca un barbat de 51 de ani in timp ce conducea un autoturism in localitatea Butoiesti, la trecerea la nivel cu calea ferata dubla fara bariere, semnalizata prin indicatoare rutiere si semnale acustice si luminoase, nu a acordat prioritate de trecere trenului si a intrat in coliziune cu acesta”, a transmis IPJ Mehedinti.

Citește și: Accident devastator în Gorj: Trei persoane rănite grav, traficul a fost blocat

Conductorul locomotivei spune că a văzut autoturismul cu 50 de metri înainte și că șoferul mașinii nu ar fi văzut trenul. Conductele de frânare ale locomotivei s-au rupt și trenul s-a înfrânat automat.

A fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.