Mașină în flăcări în urma unui accident din Pitești. „A venit cu 150 la oră și a intrat în mine”

O mașină a luat foc, luni seara, în centrul Piteștiului. Autoturismul a ajuns pe trotuar, lângă un bloc, și a luat foc după un accident rutier.

07 feb. 2023, 15:15

Incendiul s-a extins la izolația clădirii, iar flăcările amenințau să ajungă și la apartamente. Zece locatari au fost evacuați de urgență. Pompierii au stins incendiul la timp și nu a fost rănit nimeni.

Totul s-a întâmplat foarte repede. Un bărbat de 29 de ani a intrat cu mașina într-un autoturism, iar șoferul încetinise ca să vireze la stânga. După ce a rupt doi stâlpi aflați pe marginea drumului, a ajuns cu mașina pe trotuar.

Citește și El e Alex, adolescentul de 14 ani mort în fața părinților, după ce un copac a căzut peste mașina lor. Care era cel mai mare vis al lui

„A venit cu 150 la oră și a intrat în mine! A intrat direct, a depășit, a pierdut controlul. Când au dat să se încadreze înapoi au intrat în mine, s-au lovit și au intrat în stâlp, au deviat în stâlp, nici nu am apucat să văd”, a declarat șoferul lovit.

În urma impactului, mașina a luat foc. Atât șoferul de 29 de ani, cât și prietenul lui, au reușit să coboare la timp din automobil și au scăpat teferi.

Pompierii au intervenit de urgență la fața locului să stingă flăcările care s-au extins la izolația blocului.

Citește și Viscolul face ravagii. Copac căzut peste o maşină în mers, un copil a murit. IGSU anunţă intervenţii în opt judeţe

„O mașină ardea în urma unui accident rutier, existând pericolul ca incendiul să se propage și la blocul de locuințe din imediata vecinătate a evenimentului. S-a procedat la evacuarea locatarilor din bloc pentru mai multă siguranță”, a spus plt. adjutant Nicolae Anghelescu, ISU Argeș.

Salvatorii au reușit să stingă incendiul înainte ca acesta să cuprindă blocul de locuințe. Nimeni nu a fost rănit, din fericire. Polițiștii au deschis o anchetă pentru a lămuri detaliile accidentului.