Maşina viitorului: Un „yo-yo” gigantic care planează VIDEO

Volkswagen şi-a invitat clienţii să se gândească la idei pentru maşini ale viitorului şi bineînţeles că multe dintre acestea includ posibilitatea de a zbura. Unul dintre concepte, "Maşina care planează", i-a impresionat atât de mult pe reprezentanţii companiei auto încât aceştia au realizat un film pentru a o prezenta.

RomaniaTV.net
09 mai 2012, 11:02
Maşina viitorului: Un „yo-yo” gigantic care planează VIDEO

Maşina nu are un design asemănător filmelor SF, ci mai degrabă unul potrivit pentru o ecranizare a unei poveşti romantice. Automobilul este rezultatul proiectului „Maşina Oamenilor” iniţiat de Volkswagen în China la sfârşitul anului trecut, informează Daily Mail.

Maşina are două locuri şi arată ca un yo-yo gigant cu uşi mari. Maşina planează la nici un metru de pământ şi pare uşor de manevrat. Automobilul foloseşte reţele de drumuri electromagnetice pentru a ajunge de la un punct la altul.

Un computer ataşat maşinii detectează eventualele obstacole şi poate reduce viteza brusc pentru a evita accidentele.

Site-ul de idei pentru maşini noi a fost vizitat de 33 de milioane de oameni şi au fost strânse 119.000 de concepte.

„Ideile creative de la «Proiectul Maşinii Oamenilor» creează o imagine asupra a ceea ce-şi doresc pentru viitor şoferii chinezi. Orientarea este spre maşini sigure care se pot conduce uşor pe drumuri aglomerate şi care au un design personal, emoţional şi captivant”, a spus Simon Loasby, aflat la conducerea centrului de Design Volkswagem din China.